Skijaška fešta; Na „Išku kraljicu“ dolaze Austrijanci, Slovenci, Česi, pa čak i mađarski jedriličari

Pripreme ne samo da su u punom zamahu, nego bi adventska skijaška fešta na otoku Ižu, čuvena „Iška kraljica“, već sljedećeg tjedna mogla početi. Takav razvoj situacije jedan od koordinatora organizacije iške snježne i adventske fešte, Borut Gatara, drži – perfektnim.

– Organizacijski bi je zaista mogli održati već sljedeći tjedan, što znači kako sve ide po planu. Ove smo godine događaj podignuli na još veću razinu, naročito kada govorimo o medijskoj pozornosti i marketinškoj kampanji, pa za dolazak na Veli Iž postoji veliki interes – kaže Gatara. To znači kako će 21. prosinca prema Ižu krenuti najvjerojatnije oko tisuću i pol do dvije tisuće ljudi iz Zadra, cijele Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Češke, a to je najtanja procjena kada govorimo o posjetiteljima iz inozemstva.

– Imamo najavljene dolaske iz Slovenije, Austrije i Češke, pa čak i skupinu od pedesetak Mađara koji će doći s jedrilicama, no lista još nije zaključena. Svoj je dolazak najavio i gradonačelnik Absdorfa Franz Dam, austrijskog gradića s kojim Veli Iž ima uspostavljene prijateljske odnose. Očekujemo pravu feštu i promociju otoka Iža – dodaje Gatara napominjući kako su puni doprinos događaju koji organizira Mjesni odbor Velog Iža, dali Grad Zadar, austrijski grad prijatelj Absdorf, HEP, Apartmani.hr te zadarska gradska i županijska turistička zajednica. Skijaški vikend „Iške kraljice“ počinje u subotu 21. prosinca u 11 sati, kada na otok trajektom stiže oko 90 tona prirodnog domaćeg snijega s Velebita po kojemu će sanjkati i skijati natjecatelji. Postavljanje staze počet će oko 12:30 sati, po kojoj će ove godine sanjkati djeca i mladi od 6 do 12 godina te pokušati doći do pobjedničkog postolja i glavnih nagrada. Dječja će utrka „Iška princeza & Iški princ“ startati u 17:30, dok će utrka za odrasle „Iška kraljica“ početi u 19 sati.

– Prvi put ove godine imamo utrku za najmlađe, pa ćemo djecu i njihove roditelje voziti brodom na otok Iž, a nakon utrke nazad u Zadar – kaže Gatara za utrku koju će sponzorirati Apartmanija.hr, dok je skijaška utrka za odrasle pod sponzorskom paskom HEP-a. Spektakl „Iške kraljice“, napominje Gatara, najvjerojatnije će se u suradnji s gradskim TZ-om moći pratiti u live streamu na LED ekranu Adventa u Zadru na Trgu Petra Zoranića.

 Nagrade su lopate za sanjkanje

Svi koji se prijave na utrku „Iška princeza & Iški princ“, a to je utrka za djecu i mlade u dobi od 6 do 12 godina, dobit će u trajno vlasništvo lopatu za sanjkanje, odnosno rekvizit kojega će koristiti za utrku. Budući princeza i princ Iža dobit će i neke druge lijepe nagrade, najavljuju organizatori. Važno je napomenuti kako za svu djecu i roditelje vozi posebna brodska linija iz Zadra, s povratkom u Zadar nakon utrke.

Program vodi Mario Petreković, svira Showtime

„Išku kraljicu“ vodit će Mario Petreković, proslavljeni voditelj svih mogućih događaja za djecu, odrasle i seniore, dok će atmosferu podizati i sve posjetitelje svojom glazbom uveseljavati Showtime band. Svi prihodi od „Iške kraljice“ idu za opremanje iške osnovne škole.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...