Škole ukidaju satove s kazaljkama: Djeca ne znaju čitati vrijeme s njih!

eke škole u Velikoj Britaniji odlučile su promijeniti analogne satove u učionicama u digitalne jer ih učenici ne znaju čitati, prenosi eightieskids.com. Malcolm Trobe, zamjenik glavnog sekretara u Udruzi za školarce i studente rekao je kako učenici mlađi od 18 godina samo poznaju modernu tehnologiju.

Nove generacije ne znaju čitati vrijeme sa analognih satova. Navikli su na digitalne jer su njima uglavnom izloženi, kazali su u školi.

Profesori su izjavili kako žele da učenici budu opušteni tijekom nastave, a analogni satovi stvaraju stres.

Ne želite da ne znaju koliko je sati i da su pod stresom za vrijeme ispita jer ne znaju koliko im je vremena ostalo, rekao je Trobe.

Škole rade sve kako bi se najmlađi učenici osjećali što ugodnije. Bolje je da imamo digitalne satove jer je učenicima lakše s njih pročitati vrijeme, dodao je.

Iako su učenici naučeni kako koristiti analogne satove u školi, mnogi i dalje ne razumiju to.

Malo je žalosno to što ne znaju na analogni sat, ali učit ćemo ih i dalje. Digitalni satovi su svejedno spas, složio se.

U 2018. Sally Payne, pedijatrica, otkrila je da je djeci sve teže držati olovke jer svakodnevno koriste tehnologiju umjesto olovaka.

Da bi držali olovku potrebna je kontrola mišića u prstima. Djeci treba jako puno vremena da razviju tu vještinu. Lakše im je dati tablet nego ih poticati i učiti da se igraju kockama, da režu papire i lijepe, vežu uže. Zbog ovoga oni ne razvijaju vještine kao što je držanje olovke, rekla je Payne a prenosi 24 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...