Cestitka_Uskrs

Štrajk će biti plaćen, ali nadoknada nastave – ne!

Štrajk su prosvjetni sindikati proglasili završenim prihvativši ponudu Vlade koja se sastoji od sljedećeg: Koeficijenti se za nastavnike, učitelje te zaposlenike računovodstva i tajništva s visokom stručnom spremom podižu za 6,11 posto u tri vala, od kojih se prvi od tri posto računa za plaću za prosinac.

Dogovoreni paket o dodacima za nenastavno osoblje odnosit će se na razdoblje do 2022. Dogovor sindikata i Vlade ima još nekoliko stavki koje su odmah izazvale brojne reakcije. Štrajk će svima biti plaćen, no nadoknade nastave – neće.

– Budući da smo mi prijatelji učitelja i profesora, štrajk će biti plaćen, no očekujemo potporu predstavnika sindikata da nadoknada neće biti dodatno plaćena. To je paket, dogovor, da nam sindikati pomognu da se sve vrati u normalu – kazao je Plenković, a Mihalinec se nadovezao:

– U takvoj situaciji u redu je da je štrajk plaćen, a moralna obveza onih koji su sudjelovali u štrajku da sve nadoknade – djeca ne smiju biti zakinuta, roditelji, ne brinite se, nastavnici će im dati sve.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...