Susjedi: “Često im je dolazila policija”; Doktor Jusup: “Iz kuhinje sam čuo pad i hroptanje”

Prema još neslužbenim informacijama, uzrok Veronikine smrti je gušenje, no detalji će biti poznati tek nakon nalaza obdukcije. Kako doznajemo, policija je zasad isključila mogućnost samoubojstva. Doktor Jusup je u petak bio na informativnom razgovoru kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog nemilog događaja. Policiji je ispričao da je bio u susjednoj sobi kad je iz kuhinje čuo pad i potom hroptanje. Dotrčao je do Veronike koja se gušila.

U ustima je imala komade kruha. Pokušao ih je izvaditi, ali nije uspio. Istrčao je iz stana i počeo lupati po vratima susjeda. Vikao je i zazivao pomoć. U tom trenutku, negdje oko 22.30 sati, djevojka iz susjedstva pozvala je policiju…

Istražitelji zasad ne sumnjaju u počinjenje kaznenog djela. Na Veronikinom tijelu nisu pronađeni vanjski tragovi nasilja. Samoubojstvo je također isključeno pa se pretpostavlja da je riječ o nesretnom slučaju.

Doktor Jusup i Veronika živjeli su zajedno u stanu na kojem je pločica s njegovim imenom. Prilikom dolaska novinara Jutarnjeg lista, stan je bio zatvoren policijskom trakom.

U tom je stanu pronađeno njeno beživotno tijelo. Susjedi iz okolnih zgrada kažu da je policija na njihova vrata često dolazila, ali zbog čega, nitko pouzdano ne zna.

Da je doktor Jusup uistinu bio dobar liječnik, rekao im je svaki prolaznik kojeg su zaustavili u Obrovcu. Ali o Veroniki Pecolaj rijetki se usuđuju govoriti.

“O mrtvima sve najbolje”, kažu, ali ne kriju kako ih je njena smrt sve iznenadila i zatekla.

– Dvadeset godina je bio moj doktor, a Veroniku sam viđao po gradu. Onog trenutka kad je njegova medicinska sestra Ruža otišla u penziju, na njeno je mjesto došla Veronika. Nije ona uopće bila medicinska sestra. Vidio sam što se događa, pa sam se odmah ispisao kao pacijent jer su stvari krenule nizbrdo. Onda su to i mediji otkrili, pa se pisalo i izvještavalo, a na kraju – “izija vuk magare”. Doktor Jusup je spasio ne znam koliko ljudi u Obrovcu – kazao je građevinski radnik kojeg su prekinuli na marendi kod Župnog ureda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...