Tankerska Plovidba na kultnom igralištu planira napraviti novu zgradu!

Već neko vrijeme gradom kruže informacije kako tvrtka Tankerska Plovidba d.d. planira prodati zgradu zajedno sa zemljištem na kojem se nalazi igralište Mornarica. Ta informacija pokazala se netočnom. Prava istina je da Tankerska na istom mjestu uskoro planira napraviti novu zgradu.

Treba svakako napomenuti kako se radi o privatnom posjedu kojeg je ova tvrtka ustupila građanima kao igralište za rekreaciju i sport te stvorila kultno mjesto na Poluotoku, ističe vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra Daniel Radeta, posjećajući kako su upravo na njemu odrasle brojne generacije.

– Svjedoci smo vremena u kojem lagano, ali sigurno izumire onaj život kakvog smo nekad živili, a Mornarica na neki način i danas predstavlja svjetlo u mraku beskompromisnog uzurpiranja života stanovnika Poluotoka kojima su ukradeni svi aspekti normalnog života. Odluka uprave Tankerske Plovidbe da prostor bude igralište, bila je i ostala samo dobra volja ljudi koji su znali što je to društvena odgovornost, za razliku od vlasti koja je komercijalizirala svaki kvadratni centimetar Poluotoka. Svi mi koji još uvijek živimo i želimo živjeti na Poluotoku svjesni smo urbanizacije i vrijednosti jednog takvog terena u samom centru Zadra, ali isto tako i dalje smatramo kako je društvena vrijednost samog igrališta puno veća od bilo kakvog projekta, kazuje Radeta.

Smatra kako ova najuspješnija zadarska tvrtka s prihodima većim od 480 milijuna kuna u 2018. godini može i mora pronaći rješenje u suradnji s Gradom kako bi navedeno zemljište zauvijek ostalo igralište za sve generacije koje dolaze.

Poziva Gradsku upravu i gradonačelnika Branka Dukića da uputi pismo namjere Tankerskoj Plovidbi d.d. kako bi se pronašlo kompromisno rješenje za slučaj Mornarica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...