Tek nam je godina…

Na dan 18. prosinca, iako je priprema i obuka ljudstva te nabavka i montaža opreme započela znatno ranije, po prvi puta u točno 10 sati, u eteru na 97,2 MHz čule su se riječi:

Dobar dan i dobro nam došli! Nakon šest godina rada našeg portala, naša mlada i kreativna ekipa pripremala se mjesecima i evo nas – tu smo. Sigurni smo da ćemo postati vaše najbolje društvo jer mi donosimo samo najbolju glazbu svih generacija, informiramo brzo i točno, ali i educiramo i promičemo lokalne vrijednosti i kulturu. Naš program formatiran je kao gradski servis s najbržim, najažurnijim i najkvalitetnijim informacijama – svakih pola sata. Kada imate problem, nešto vas je nasmijalo ili samo želite podijeliti s nama nešto, naš besplatni 0800 9720 tu je za vas. Ako ste zapeli u prometu, vidjeli ste prometnu nesreću – nazovite naš besplatni broj prometnog servisa na 0800 9722. Dobro nam došli, mi smo Antena Zadar i slušate nas na 97,2 MHz u najlipšem gradu na svijetu, putem interneta globalno, te putem svih pametnih računala. Mi smo nova generacija radija, s novim idejama i ljudima – za novu generaciju Zadrana.

Riječima naše Ivane Kusture započela je nova povijest radija u Zadru, na kultnoj frekvenciji devet – sedam – dva, istoj onoj koja baš ovih dana slavi tridesetu obljetnicu od emitiranja programa nekadašnjeg omladinskog radija “Ga Ga”. Svjesni tereta prošlosti, gorkih uspomena neuspjeha kojekakvih radijskih vladara u minulim godinama, spremno smo preuzeli ulogu dobrog gospodarstvenika, još boljeg suputnika i upustili se u plovidbu na vaših i naših devet – sedam – dva.

Istina, svega nekoliko mjeseci nakon početka emitiranja već smo bili u pregovorima s Odašiljačima i vezama kako bi se naš program, za koji sve relevantne statistike pokazuju kako je najslušaniji u Zadru, došao i postao dostupan nacionalno putem DAB+ mreže, pa se tako možemo pohvaliti kako smo jedini zadarski radio koji se čuje nacionalno.

Uz pokoju promjenu u ljudstvu, uz mnoštvo iskustava, pozitivnih ali i ponekih negativnih iskustava, danas je s vama najsposobnija, najeduciranija, najvrjednija i najsimpatičnija ekipa koja čini naš radio; Željka, Ivana, Daria, Iva, Anja, Darija, Lili, Jasminka, Jakov, Matija, Augustin, Roko i Franko.

Kako je jednom kazala glavna urednica naših medija “obećajemo – nikada nećemo biti ničije marionete i ispostaviti račun za vlastitu prodaju”, čvrstim stavom i željom u još profesionalniji rad, težnji ka usavršavanju i napredovanju, kako u profesionalnom tako i u ljudskom smislu, i dalje ostajemo jedini svjetionik slobodne riječi u našem gradu, boreći se za pravo na informaciju u njenom izvornom a ne podobnom obliku.

Iz tehnološki nadmoćnog i najopremljenijeg studija u ovom dijelu Europe, koji je baš ove noći doživio i svoj re-branding, pozdravljamo vas i ostajemo vaš najvjerniji suputnik, pratitelj i prijatelj, na poznatoj frekvenciji devet – sedam – dva, ali i svim ostalim čudima moderne tehnologije. Jer iza drugih su godine i desetljeća rada, a pred nama profesionalnost i iskrenost u obavljanju našeg posla, živeći ga svake minute svakog novog dana.

Mi smo Antena Zadar.

P.S. Od 10 sati imamo poseban program, a od 11 hrpu gostiju u programu i našim prostorima, pa ako skužite da smo “pod gasom” – ne zamjerite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...