U dijelovima zemlje prvo obilna kiša, pa susnježica i snijeg

Umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu. U prvom dijelu dana mjestimične kiše bit će uglavnom na Jadranu i uz njega, a popodne i u cijeloj zemlji.

Na sjevernom  dijelu srednjeg Jadrana, u Gorskom kotaru, Lici… bit će obilne kiše, a uz pad temperature navečer i u noći na utorak u gorju susnježica i snijeg.

Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, posebice na istoku zemlje, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Slab do umjeren jugozapadnjak, u gorju i s jakim udarima, navečer će okrenuti na sjeverni vjetar. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, a krajem dana na sjevernom dijelu sjeverozapadnjak i bura.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 6 i 11, na Jadranu od 13 do 17 stupnjeva Celzijevih.

HAK: Mjestimice mokri i skliski kolnici

Mokri su i skliski kolnici od kiše mjestimice jutros u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Dalmaciji, a magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...