Uskoro razmjena trenera i polaznika škole nogometa; Kinezi posjetili NK Zadar

Predstavnici kineske tvrtke StarUnion Sports posjetili su NK Zadar. StarUnion Sports je tvrtka sa sjedištem u Šangaju. Registrirani su partner Kineskog nogometnog saveza i spadaju među vodeće kineske tvrtke koje se bave organiziranjem nogometnih turnira i razvojem škola nogometa. Kineze je u Zadar doveo trener Marko Jurić koji je izbornik kineske u-16 reprezentacije.

Michael Cao i Peter Zhang su u ime spomenute tvrtke pokazali interes za suradnjom kroz razmjenu trenera i polaznika škole nogometa pri čemu bi se međusobno razmjenjivala stručna znanja. Također bi se organizirali turniri, međusobne utakmice i sl. Kinezi su prepoznali veliku turističku vrijednost zadarske regije i pokazuju interes za suradnjom i na području sportskog turizma. Njihova intencija je približiti europska znanja i vještine kroz ovakva partnerstva. Sličnu suradnju već imaju s Belgijskim nogometnim savezom.

NK Zadar u tome vidi svoju priliku za razmjenu znanja i vještina iz Azije te otvaranju novih puteva suradnje.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...