Vakula: “Uskoro će na Jadranu tople jakne biti suvišne”

I u četvrtak će magla i niski oblaci po nekim nizinama unutrašnjosti vjerojatno biti i cjelodnevni, dok će u gorju i na Jadranu prevladavati sunčano, prijepodne i vedro. I pritom će i dalje biti relativno hladno, osobito ujutro, uz “minuse” diljem unutrašnjosti, pa i ponegdje blizu mora. Stoga će ranoraniocima, a i nekim kasnije, dobro doći prava zimska odjeća i obuća, pri čemu ne zaboravite ni na “limenog ljubimca”. Nemate li garažu, i obični karton može biti od koristi i skratiti vrijeme pripreme automobila za vožnju.

Već u petak malo manje hladno, a za vikend će toplije jakne mnogima biti suvišne, pogotovo onima na Jadranu, kaže Vakula za HRT.

No, njima, kao onima koji će biti u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, te u gorskoj Hrvatskoj – trebat će kišobrani jer će biti povremene mjestimične kiše. U ponedjeljak će pak kišovito vjerojatno biti diljem Hrvatske, a u najvišem su gorju moguće i pahulje.

Inače, ako vam je u ovu srijedu bilo hladno, ili će tek biti tijekom četvrtka – ne čudite se. Ovako niska temperatura zraka u većini Hrvatske nije bila još od zime! Jutarnja ponegdje od veljače, kao primjerice u Pazinu, Rijeci i Splitu, a poslijepodnevna još i kasnije – u Zagrebu i Osijeku još od 25. siječnja.

“Minusa” je bilo i bit će gotovo diljem kopnenog područja, pa i ponegdje uz more, posebice pri tlu. No, sve je to za prosinac puno manje neobično od onoga što smo imali tijekom studenoga, ponegdje čak i rekordno toplog. Temperatura koju imamo ovih dana još je uvijek daleko od apsolutno najniže, koja se može spoznati u nedavno “osvježenom” popisu DHMZ-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...