Večeras na Adventu nastupa grupa Forum, Pekota poziva Zadrane na druženje

Premda su nedavno predstavili spot za „Prazne note“, odnosno novu hit pjesmu s ovogodišnje Dalmatinske šansone u Šibeniku, članovi zadarske grupe „Forum“ nipošto neće s praznim notama doći na zadarski božićni koncert na adventskom trgu. Uostalom, koliko god i u kojem god sastavu „Forumovci“ bili poznati kao zadarski superbend te koliko god koncerta su odsvirali u svom gradu, a bilo ih je srećom bezbroj, koncert na sam dan Božića nije baš bio tako čest. Kako zadarski „Forum“ nudi dobre osjećaje kroz prožimanje zvuka te sjetnog okusa i mirisa starih dobrih vremena, adventski trg baš je nekako po mjeri okupljanja i dijeljenja lijepih uspomena. Uostalom, „Forum“ nije od jučer. U 2020. godini proslavit će velikih 35 godina na glazbenoj sceni, i to, nadamo se, s novim albumom. Dotad ćemo uživati u svemu onomu zbog čega se „Forum“ voli, a najsažetije i najljepše je kazati – dobra glazba.

– Nismo dugo svirali baš za dan Božića, iako smo nebrojeno puta nastupali u samom gradu. Naravno, jako se veselimo i nadamo kako će ljudi doći na koncert kako bi atmosfera bila prava blagdanska – kaže frontmen zadarske supergrupe Davor Pekota u najavi božićnog nastupa. O repertoaru „Forum“ i Pekota ne moraju brinuti, jer je – kako god da se sluša – idealan za blagdansko vrijeme. Bilo da adventskom pozornicom u srijedu prostruji neki Sinatrin, Ankin i Martinov evergreen, odnosno vječni „Plattersi“, ili „Nije za tebe čovik kao ja“ i „Lipo te ljubit“, zadarska publika dobit će najbolje od najboljih.

– Imamo zaista širok repertoar pjesama, pa se lakoćom možemo prilagoditi svakoj prilici. Na ovom koncertu to će biti božićne pjesme, ali ćemo svirati pop i druge domaće i strane klasike – najavljuje Pekota novi zadarski koncert koji uvijek predstavlja pravi izazov, pa čak i nakon toliko dugo sviranja i nastupanja.

– Nekako je zahtjevnije svirati u svome gradu, jer se doma teže dokazivati nego u nekoj drugoj sredini. S druge strane, koncert u Zadru naročito je zadovoljstvo, jer si doma i među svojim ljudima. Svugdje gdje nastupamo dajemo maksimum, ali je u Zadru uz taj maksimum prisutan osjećaj posebnog zadovoljstva – poziva Pekota sve Zadrane i goste grada na druženje s „Forumom“ od 21:30 sati na Trgu Petra Zoranića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...