Veliki problemi u prometu zbog olujne bure, jako pogoršanje tek dolazi

Izrazito prevrtljivo vrijeme na koje su proteklih nekoliko dana u više navrata upozoravali meteorolozi u srijedu ujutro na nekim od ključnih prometnih pravaca stvara probleme.

Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvorene:

– autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27),
– državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),
– Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

– autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar),
– Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina) na:

– državnoj cesti Borje-Klapavice (DC1),
– autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika,
– lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica.

Dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina):

– na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja.

Vrijeme u srijedu

Pretežno sunčano bit će u srijedu, ponegdje s umjerenom naoblakom. Ujutro na kopnu mraz, mjestimice i magla. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 0 do 5, na Jadranu između 9 i 15 °C.

Pogoršanje od četvrtka

Već u četvrtak i petak bit će oblačnije, uz povremenu kišu, osobito u petak i obilniju, praćenu i grmljavinom, na Jadranu ponegdje možda i tučom. U unutrašnjosti će biti i snijega – u gorju sigurno, a vjerojatno i u nekim nizinama.

Nevolje će stvarati i vjetar, ponajviše na Jadranu u petak, i to ne samo zbog jačine, nego i zbog nagle promjene smjera – od juga i južnog, do sjeverozapadnog i sjevernog, ponegdje uz obalu i bure, pa vlasnici plovila trebaju biti na velikom oprezu. Naravno, i biometeorološke će prilike biti iznimno nepovoljne!, javlja HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...