VIDEO KK Zadar službeno predstavio Bashira Ahmeda: “Svi su me dobro prihvatili, jako sam uzbuđen”

Iako je u Zadar stigao ovog utorka, odradio tek jedan trening, Bashir Ahmed već je upisao nekoliko minuta na parketu u svom debitanskom nastupu za ‘Plavo-bijele’.

Kako je predstavljanje i najavljeno tek pred kraj tjedna, zbog tijesnog rasporeda utakmica, Bashir je na jučer održanoj konferenciji predstavljen javnosti.

U svom prvom nastupu i deset odigranih minuta u derbiju protiv Cibone zabilježio je 6 poena i 2 skoka, ali još je prerano za ikakve zaključke kako je spomenuo i zadarski strateg Danijel Jusup.

“Nije lako danas doći, a sutra odigrati utakmicu. Mislim da je dobro, koliko se moglo. On je napravio koliko je mogao sa svoje strane, mi sa svoje da koliko-toliko pohvata naše setove, da upozna ekipu. Ide sve svojim tokom, za dalje ćemo vidjeti. Ne bih htio ništa prejudicirati. Taj proces adaptacije sigurno će trajati, nije to na “botun”, ali učinit ćemo sve da prođe što bezbolnije i da on što prije postane sastavni dio ekipe i dio tima.”

Zadarska publika ovacijama je popratila ulazak 26-godišnjeg američkog krilnog igrača na parket Krešinog doma, a koliko je i sam bio uzbuđen nije krio ni kroz obraćanje predstavnicima medija.

“Prva utakmica, bio sam vrlo uzbuđen, tek sam došao ovamo, prije svega, čuo sam da je ovo vrlo dobra liga. O tome sam razgovarao s agentom i nekolicinom igrača koje sam poznavao koji su ovdje igrali prije. Baš sam bio vrlo uzbuđen zbog pružene prilike.” – otkrio je Bashir i nastavio…

“U prvoj utakmici dobio sam priliku stvarno vidjeti i doživjeti atmosferu, navijače koji su jako strastveni. Svi su me u momčadi i klubu jako dobro prihvatili i baš sam jako uzbuđen.”

Kako se protekle sezone po prvi put susreo s europskom košarkom igrajući FIBA Eurokup i kosovsku Superligu u dresu Sigal Prištine, kao i većina američkih igrača iznio je koliko se razlikuje način igre i sami pristup istoj.

“Prošle godine je bila moja prva godina u Europi kada sam igrao u Prištini na Kosovu. Bilo je to vrlo uzbudljivo iskustvo. Dobio sam priliku vidjeti kako se europska košarka puno razlikuje od američke. Dečki u SAD-u vrlo su vješti i sve, ali jednostavno osjećam kako su u Europi igrači pametniji. Konkurencija je vrlo dobra.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...