Više od 600 sudionika danas trči utrku Zadar Christmas Run; Slijede nagrade i fešta na adventskom trgu

Subotnji koncert Zagrepčanina Ivana Zaka i uživanje u gastronomiji adventskih kućica bio je sjajna uvertira za nedjeljnu božićnu utrku koja je trebala startati tjedan ranije, ali je zbog kiše odgođena za bolje prilike. A bolja prilika je danas kada će od 16 sati u Marini Borik startati Zadar Christmas Run. U međuvremenu se za tu utrku prijavilo čak 593. trkača, rekreativaca i sviju željnih druženja i dobre zabave, a prijave će se držati otvorenima praktički do početka utrke. Sigurno je kako će ih biti više od 600, što je respektabilna brojka koja je nadmašila sva očekivanja.

– Imat ćemo nagrade za najstarijeg i najmlađeg sudionika, ali i za najboljeg kostimiranog trkača utrke, pa vjerujem kako će ta kategorija biti pravi izazov za izradu ili odabir maštovitih kostima – kaže utemeljitelj Škole trčanja Zadar i jedan od organizatora utrke Jure Šango. To su dodatne nagrade za sudionike, pored onih koje su zamišljene još prošloga tjedna kada se trebala trčati zadarska božićna utrka. Dakle, majice s logotipom utrke, medalje i popusti za adventske kućice neće zaobići one najbolje na utrci i većinu prijavljenih, a zamišljena je kao promocija sporta, rekreativnog trčanja i zdravog načina života. Šango dodaje još jedan motiv koji je pred organizatorima.

– Zadar Christmas Run ima humanitarni karakter, što znači kako ćemo dio sredstava prikupljenih od prijave za utrku donirati Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru. Nadam se kako će to biti što veći iznos – poručuje Šango. Tako će u nedjelju 29. prosinca u 16 sati više od 600 trkačica i trkača s kapama Djeda Božićnjaka startati od Puntamike (Marina Borik) do adventskog trga na zadarskom Poluotoku. Tih pet kilometara trkačke staze uz samu obalu bit će spektakularna scena, kao i uvijek kada je u pitanju božićna utrka.

– Nosit ćemo crvene majice s logotipom utrke i božićne kape, pa će sve skupa izgledati zanimljivo i šareno, no riječ je o pravoj utrci koja je u ovoj prigodi i adventska – još kaže Šango zagrijavajući atmosferu pred zadarsku božićnu utrku, dok će se poslije utrke za pravu feštu na Trgu Pet bunara pobrinuti grupa Combo. Ovaj događaj organiziraju Škola trčanja Zadar, Triatlon klub Zadar i Sport Zone, dok su partneri utrke Grad Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra te Turistička zajednica Zadarske županije s humanitarnim sloganom – reci da za božićnu utrku i zadarski Odjel pedijatrije!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...