Vučetić: “Oko Škore se okupio nesvjesni HDZ koji je najopasniji za Hrvatsku”

Gost Newsrooma bio je nezavisni saborski zastupnik i zadarski sveučilišni profesor Marko Vučetić koji se osvrnuo na proteklu godinu u Saboru i predstojeće predsjedničke izbore.

“O sazivu Sabora, pogotovo u 14. i 15. sjednici Sabora, možemo govoriti kao o nečemu što je neprihvatljivo, radi se o Saboru koji je usmjerio djelovanje na ostvarenja etički neprihvatljivog sadržaja – prevare birača i građana, kod donošenja zakona i stvaranja lažnih emocija, što smo vidjeli na primjeru zakona o Vukovaru kao mjestu domovinskog pijeteta. Ako on do sada nije imao domovinski pijetet, neće imati nikada.

To lažno domoljublje počiva na nastavku okupacije kojoj je Hrvatska bila izložena jer svi oni koji se danas predstavljaju pod krinkom domoljublja nisu u stanju shvatiti da se ono razvija putem poštivanja zakona, da je država nastanjena u zakonima, a ne u koruptivnoj volji glasača i saborskih zastupnika. Oni su izdali zdravi tip domoljublja”, rekao je.

O radu Sabora kaže da je on postao mjesto na kojem oporba prezentira sebe dok vladajući praktički ne smiju ništa ni govoriti izvan stranačkih smjernica. “Zbog toga je Sabor postao mjesto gdje se priča, a ne mjesto gdje se razgovara.”

Od kolega koje bi istaknuo kao one koji nešto i rade izdvaja Gorana Aleksića, Borisa Lalovca i Joška Klisovića. S druge strane pak kaže da Željko Glasnović svojim populističkim djelovanjem razara hrvatsku naciju, dok je Miro Bulj predstavnik populizma iz dalmatinske Zagore koji je uvijek spreman jer uvijek ponavlja iste stvari.

Grabar-Kitarović je izgubila izbore, Milanović je režiser besmisla, a Škoro je ozbiljan kao i njegovi spotovi

Za predsjedničku kampanju kaže da tu nema teme nego samo asocijacije i doskočice. Smatra da se Kolinda Grabar-Kitarović iz straha za vlastitu poziciju saživjela s idejom da je kandidatkinja i tada je izgubila izbore.

“Zoran Milanović, kako kažu novinari, ima treću rečenicu viška. On kao da pokušava biti režiser besmisla s tom trećom rečenicom. Miroslav Škoro je opzbiljan koliko i spotovi za njegove pjesme. Za ono što se zalaže ne može se naći paralelizam u njegovom životu. Potpuno se raznježim kad on kaže da bi izveo vojsku na granice, čak ni u spotu ne vidim da bi mogao izvesti vojsku na granice”, rekao je.

Osvrnuo se i da su ovi izbori i borba za HDZ pa tako smatra da je Andrej Plenković trebao kandidirati Zdravka Marića za predsjednika jer bi on bio njegov kandidat, a on je umjesto toga izabrao kandidatkinju Tomislava Karamarka.

“Oko Miroslava Škore se okupila grupacija nesvjesnog HDZ-a koja je najopasnija za Hrvatsku jer smatraju da su domoljubi, a to nisu. Oni su primjerice protiv ćirilice u Vukovaru i tako su na liniji okupatora”, zaključio je i dodao kako smatra da Škoro pobjeđuje ako u drugom krugu bude s Grabar-Kitarović ili Milanovićem. Zanimljivo mu je da ga ljudi doživljavaju kao nešto novo iako je ulazio i izlazio iz HDZ-a toliko puta da ga vrtoglavica hvata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...