Vuković uoči gostovanja kod Koper Primorske: “Ovo će biti jedna teška i nama vrlo bitna utakmica”

Zadarska momčad u 10. kolu ABA lige snage će odmjeriti s Koper Primorskom, trenutno petoplasiranom momčadi regionalnog natjecanja.

Podsjetimo, Primorska je prethodne sezone svoju ulaznicu za najviši rang ABA lige tražila kroz finalnu seriju ABA 2 lige protiv MZT Skopja, koju je na koncu i izborila serijom pobjeda 3 – o te osudila makedonce na dokvalifikacije za viši rang upravo protiv Zadra.

Prošla sezona za Primorsku nije mogla bolje, jer momčad je u svakom natjecanju u kojem je participirala isto i osvojila (Super kup, Slovenski kup, ABA ligu 2 i Slovensko prvenstvo).

Nova sezona za Primorsku počela je poprilično jako. Prve tri utakmice redom bile su protiv Crvene Zvezde, Partizana i Budućnosti iz čega su slovenci izašli s omjerom 2 – 1 te pretpjeli poraz samo od aktualnih prvaka, Zvezde.

Nadalje i do utakmice sa Zadrom pobjedili su Mornar i FMP, Krku i Megu u gostima, a doživjeli teški poraz na domaćem terenu protiv Cedevita Olimpije i kao gostujuća momčad kod Cibone u posljednjim sekundama utakmice.

Sve u svemu, jako dobro za momčad koja po prvi puta sudjeluje u prvoj ABA ligi.

Domagoj Vuković također ističe kako su slovenci ugodno iznenađenje lige.

“Primorska je, po meni, najugodnije iznenađenje lige. Nose se sa svim protivnicima i bore se za playoff, tako da će biti jedna teška i nama vrlo bitna utakmica.”

Zadar i dalje nije u dobroj situaciji što se tiče regionalnog natjecanja.

“Da, kiksali smo doma protiv Cibone i Krke, ali nosili smo se u nekim utakmicama do samog kraja, ali nažalost nije išlo na našu stranu. Nadamo se da će se to napokon promjeniti i da ćemo krenuti u nekom pozitivnom ritmu i zato nam upravo treba ova utakmica kako bi napravili pozitivan pomak prema naprijed.”

Na što treba posebno pripaziti u utakmici protiv Primorske?

“Primorska je odlično pokrivena na svim pozicijama, tako da bi trebali prvenstveno zaustaviti kreaciju njihovih playmakera, pogotovo Šiška. Harris i Kuridža su trenutno među najboljim igračima lige i to je njihova okosnica koju trebamo zaustaviti.” – zaključuje Vuković i nastavlja o njihovom treneru Jurici Golemcu…

“Golemac već dugo pokazuje kako je dobar trener, još od Cibone i suradnje s Rimcem. Domaći je, razumije dečke i sve pohvale njemu, ali i unatoč tome mi ćemo nastojati to promjeniti.”

S Domagojem Vukovićem slaže se i zadarski strateg Danijel Jusup.

“Koper je, po meni, poslije FMP-a jedno ugodno iznenađenje prvenstva. Ekipa koja je već dugo zajedno, većina igrača igra izuzetno organiziranu obranu i to jako dobro. Imaju velik broj akcija tzv. specijala, u par godina su stvarno toga nakupili… Mi smo napravili više jedan regeneracijski trening i jedan dio priprema smo napravili danas, a ostalo ćemo u Koperu.”

I dalje u problemima oko ozljeda, Zadar ni protiv Kopera neće biti kompletan.

“Siriščević i Junaković, to nam je jedan hendikep, dva igrača i stvarno bi nam bilo puno lakše da smo kompletni protiv jedne takve momčadi, ali nema plakanja.”  poručuje Jusup i nastavlja…

“Kažem, imamo dva ozljeđena igrača, malo su nas putovanja zakačila i u ovome periodu dosta gostujemo, nije lako. U hrvatskom prvenstvu isto treba pobjeđivati, nije lako s ovim rosterom sve to skupa držat, igrače smo sigurno osvježili treningom. Vidjet ćemo kako će to izgledati, ipak je ovo jedna viša razina u Koperu, ali normalno mi svaku utakmicu idemo i dajemo svoj maksimum.”

Utakmica 10. kola u Koperu na rasporedu je za ponedjeljak u 18 sati u dvorani “Bonifika”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...