Zadar je tek u završnici slomio Škrljevo

Drugi dio HT Premijer lige u Mavrincima su otvorili Škrljevo i Zadar. Isti protivnici su igrali u prvom kolu u Zadru, a tada je domaćin, još vođen Antom Nazorom ostvario uvjerljivu pobjedu. Večeras nije bilo baš tako lako.

Obje ekipe bile su pogođene izostancima. Škrljevu su nedostajali Barnjak i Vrkić uz nedavno otišlog Antu Gaspića, dok su kod Zadra nedostajali iskusni Siriščević te Junaković. Po prikazanom se čini da su izostanci više pogodoili goste jer Škrljevo je kroz 33 minute izgledalo vrlo dobro, čak i bolje.

Užasno se Zadar mučio šuterski te je zato i utakmica završila s malim brojem poena, a Škrljevo je do poena dolazilo preko skoka u napadu i guranja lopte na centarsku poziciju gdje je operirao novi igrač Roberson. Sve to je omogućavalo Mandiću i Panduriću probijanje prve linije i polaganja ili slobodna bacanja, prenosi sportnet.

Tako je nakon deset minuta 23:18 nakon deset minuta, a nakon još siromašnije košarke u drugoj četvrtini na poluvremenu je tek 39:37. U trećoj dionici nastavlja se egal i natezanje te se u zadnjih deset minuta ulazi s 59:59.

U posljednjoj dionici Škrljevo je šuterski stalo. To su iskoristili Zadrani kod kojih su se probudili Allen i prije svega Vuković koji je poveo goste u 16:2 seriju za +13. Tada Danijel Jusup ubacuje mlađe igrače pa je Škrljevo tek uspjelo smanjiti razliku na jednoznamenkastih 79:72 i pobjedu Zadra za privremeno prvo mjesto na tablici.

Vuković je ubacio 19 poena, većinom u seriji koja je prelomila susret, dok su 14 dodali Allen i Ivanov. 18 je kod Škrljeva ubacio Mandić, a 16, od čega 10 s linije slobodnih bacanja je dodao Pandurić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...