65 tisuća kuna potrošeno na putovanja s privatnim osobama, hotele, hranu…

Načelnik općine Škabrnja Nediljko Bubnjar sa slobode će se braniti u istrazi koju je Uskok, temeljem policijske prijave, protiv njega pokrenuo zbog trošenja najmanje 140 tisuća općinskih kuna u osobne svrhe.

Državno odvjetništvo detaljno je opisalo za što se sve Bubnjar tereti.

“Na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog osnovane sumnje da je zlorabio položaj i ovlasti. Osnovano se sumnja da je okrivljenik, kao načelnik Općine Škabrnja, u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2018., koristio sredstva Općine u osobne svrhe. Tako je debitnom karticom koja je izdana Općini u više navrata putem bankomata podizao gotovinu s računa Općine te je ukupno podigao najmanje 31.542,92 kune, koji novac je koristio za svoje potrebe. Osim navedenog je tom debitnom karticom u više navrata plaćao razne troškove koji nisu nastali u službene svrhe. Naime, okrivljenik je plaćao usluge i proizvode u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne i druge galanterije, trgovinama za najam vozila, naplatnim postajama na autocesti te na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 108.616,63 kune. Na opisani način je sveukupno ostvario nepripadnu imovinsku korist od najmanje 140.159,55 kuna, za koji iznos je oštetio Općinu Škabrnja. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika”, priopćili su iz DORH-a.

No, ovo nije prvi put da Bubnjar “mulja” s općinskim novcem.

U lipnju prošle godine Uskok je protiv Bubnjara i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić podigao optužnicu zbog sumnje da su zloporabama položaja i ovlasti te krivotvorenjem isprava Škabrnju oštetili za gotovo 900.000 kuna.

Bubnjara je USKOK optužio da je od siječnja 2008. do ožujka 2009. u više navrata sačinio i ovjerio putne naloge u kojima je neistinito naveo da je riječ o službenim putovanjima. No, tužiteljstvo tvrdi da su to bila privatna putovanja na koja je Bubnjar vodio i druge osobe koje nisu radile u općini. Ti krivotvoreni putni nalozi poslužili su mu za isplatu dnevnica i pravdanje troškova goriva, hotelskog smještaja i hrane, koji su za njega i druge osobe plaćeni općinskom karticom. Riječ je o ukupno 65.000 kuna.

Drugom točkom tereti ga se da je od lipnja 2013. do rujna 2017. oštetio općinski proračun za nepunih 640.000 kuna. Prema optužnici, Bubnjar je u više navrata poslovnom karticom općine i virmanima s općinskog računa podizao novac koji je koristio za svoje potrebe. Osim toga, poslovnom karticom općine u više je navrata platio privatne troškove u ugostiteljskim objektima, trgovinama, na benzinskim postajama…

Bubnjarova nekadašnja zamjenica Kristina Erlić također se tereti da je s računa općine Škabrnja od siječnja 2015. do siječnja 2017. višekratno virmanima podigla novac, oko 172.000 kuna, koji je koristila za osobne potrebe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...