odlične demografske vijesti

Zadar je na četvrtom mjestu u Hrvatskoj, u vrtić upisano 61 dijete više nego lani!

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Čak 600 posto, odnosno 24 djece više, ove školske godine krenulo je u dječji vrtić u gradu Otoku. Istovremeno je u Supetru u vrtić prvi put upisano 74 djece ili njih 138 posto više nego lani.

Rekorder u brojkama je Bjelovar.

U tom je gradu ove školske godine u vrtić krenulo čak 122 djece više nego godinu ranije, otkrilo je najnovije istraživanje portala gradonačelnik.hr. Bjelovarčani su jedini u Hrvatskoj zabilježili troznamenkasto povećanje broja vrtićaraca.

Slijedi Zadar sa 61. djetetom više nego lani dok je na trećem mjestu Karlovac s 49 djece više. Među top deset gradova ušli su Supetar, Biograd na Moru, Đakovo, Velika Gorica, Novska i Zaprešić.

U istraživanju koje je proveo portal gradonačelnik.hr sudjelovala su 104 hrvatska grada, od kojih je u gotovo polovici, odnosno njih 48, zabilježen porast broja djece koja su ove godine prvi put krenula u vrtić.

Lista čekanja za vrtić u Bjelovaru do prošle godine nije postojala, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

‘Cilj je u budućnosti izgradnja još jednog vrtića, za koji je već izrađena projektna dokumentacija. Time bismo uz dodatna ulaganja u podizanje kvalitete imali jedan od najboljih vrtićkih sustava u državi’, rekao je bjelovarski gradonačelnik.

Gledajući prema postocima, najimpresivniji porast zabilježen je u gradu Otoku. Ondje je broj upisanih vrtićaraca eksplodirao na čak 600 posto dok je u Supetru porastao za 138,71 posto.

Uspoređujući brojke iz školske godine 2017./2018., u plusu je 39 gradova, pokazalo je ovo istraživanje, a najveći porast bilježi Opatija, u kojoj je broj djece porastao za preko 60 posto.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar