Zadar je na četvrtom mjestu u Hrvatskoj, u vrtić upisano 61 dijete više nego lani!

Čak 600 posto, odnosno 24 djece više, ove školske godine krenulo je u dječji vrtić u gradu Otoku. Istovremeno je u Supetru u vrtić prvi put upisano 74 djece ili njih 138 posto više nego lani.

Rekorder u brojkama je Bjelovar.

U tom je gradu ove školske godine u vrtić krenulo čak 122 djece više nego godinu ranije, otkrilo je najnovije istraživanje portala gradonačelnik.hr. Bjelovarčani su jedini u Hrvatskoj zabilježili troznamenkasto povećanje broja vrtićaraca.

Slijedi Zadar sa 61. djetetom više nego lani dok je na trećem mjestu Karlovac s 49 djece više. Među top deset gradova ušli su Supetar, Biograd na Moru, Đakovo, Velika Gorica, Novska i Zaprešić.

U istraživanju koje je proveo portal gradonačelnik.hr sudjelovala su 104 hrvatska grada, od kojih je u gotovo polovici, odnosno njih 48, zabilježen porast broja djece koja su ove godine prvi put krenula u vrtić.

Lista čekanja za vrtić u Bjelovaru do prošle godine nije postojala, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

‘Cilj je u budućnosti izgradnja još jednog vrtića, za koji je već izrađena projektna dokumentacija. Time bismo uz dodatna ulaganja u podizanje kvalitete imali jedan od najboljih vrtićkih sustava u državi’, rekao je bjelovarski gradonačelnik.

Gledajući prema postocima, najimpresivniji porast zabilježen je u gradu Otoku. Ondje je broj upisanih vrtićaraca eksplodirao na čak 600 posto dok je u Supetru porastao za 138,71 posto.

Uspoređujući brojke iz školske godine 2017./2018., u plusu je 39 gradova, pokazalo je ovo istraživanje, a najveći porast bilježi Opatija, u kojoj je broj djece porastao za preko 60 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...