PRESUDA Načelnik Jasenica nije “pojeo stado janjaca” bez da je platio, potvrđena kazna za klevetu

Sudska trakavica u kojoj su se godinama sporili načelnik Općine Jasenice, predsjednik Hrvatske zajednice općina i saborski zastupnik HDZ-a Martin Baričević i vlasnik jednog restorana u Zatonu Obrovačkom Mile Minja Anić dobila je svoj završetak kad je Županijski sud u Vukovaru potvrdio zaključke zadarskog Općinskog suda i 28. studenog donio pravomoćnu presudu u korist Baričevića, piše Direktno.hr.

Podsjećamo, vlasnik restorana ‘Anita’ Milan Minja Anić godinama je tvrdio da mu je načelnik Martin Baričević dužan 185 tisuća kuna zbog neplaćenih računa. Gostioničar je uporno tvrdio da su načelnik i njegova općina od 2006. do 2010. besplatno jeli i pili u njegovu objektu, a u medijima se od 2013. godine počela provlačiti teza da se ‘pojelo cijelo stado janjaca’.

Zbog optužbi koje je Minja Anić redovito ponavljao u medijima optužen je za klevetu. Treba istaknuti i da je Minja Anić tvrdio kako je načelniku ostao dug za karmine nakon sprovoda njegovog brata koji je, uvjeravao je vlasnik restorana, išao na račun općine. Te i mnoge druge tvrdnje dovele su do toga da ga Baričević tuži.

Baričević je oštro demantirao tvrdnje ugostitelja, kako u medijima, tako i u sudnici, a predsjednica sudskog vijeća Nevenka Zeko složila se s dokazima koje je iznio Baričevićev odvjetnik. Naime, kako se vidi iz presude Županijskog suda u Vukovaru u posjedu redakcije portala Direktno, drugostupanjski sud pobio je sve žalbene tvrdnje vlasnika restorana te utvrdio da je Općinski sud u Zadru donio ispravnu odluku.

Sudbeno vijeće nije prihvatilo tvrdnju da se trebalo provesti računovodstveno vještačenje, a ni da se snimka Vox televizije u kojoj se vidi kako Minja Anić govori o Baričeviću trebala uzeti u obzir u sudskom postupku.

Županijski sud nije prihvatio ni tezu osuđenog da su troškovi kaznenog postupka nepravilno raspoređeni. Naime, Općinski sud je u nepravomoćnoj presudi odredio Minji Aniću novčanu kaznu od 50 dnevnih dohodaka, što je iznos od 10.833 kune.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...