Bitka u produžecima; Hrvatska je u finalu, pala je Norveška – veliki Duvanjak!

Hrvatska je igrala protiv Norveške u Stockholmu za finale Europskog rukometnog prvenstva.

U drugom polufinalu dva i pol sata kasnije sastaju se Španjolska i Slovenija.

Naši su dobro počeli i do 13. minute držali ravnotežu i vodili 7:6. Naši podižu tempo i u 17. minuti imamo 8:6 i Šegu koji brani. Priliku za tri razlike promašujemo, ali Šego opet brani i imamo novu priliku – nažalost opet ne uspijevamo. Dva puta smo mogli pobjeći na tri razlike.

Ali Šego opet brani i Horvat zabija za 9:6. I na poluvrijeme ulazimo s 12:10. U drugom poluvremenu naši igraju dobro, u jednom trenutku imamo tri razlike, ali Norvežani se ne daju.

U 37. minuti je 15:13 za nas, ali imamo i loptu, ali Karačić ne uspijeva. Norveška nas kažnjava i smanjuje na 15:14. Stali smo, radimo prekršaj u napadu. Igra se 40. minuta, Norveška nas stiže i 15:15. Červar zove na razgovor. Duvnjak diže na 16:15, ali Norveška zabija za 16:16. I nakon dugo vremena Norveška vodi iz sedmerca 17:16.

I u krizi Duvnjak opet sjajan za 17:17. I Hrvatska se diže, Matanović pogađa za 18:17, a onda Duvnjak puca i sedmerac za 19:17. A onda drama 19:19, naša lopta, isključenje za Norvežane. Matanović zabija za 20:19. Ali, Norveška pogađa za 20:20, onda je 21:21, uzimamo loptu ali Karačiću ne ide – promašuje.

Na 6,5 minuta do kraja gubimo 21:20 i gubimo loptu. Onda sedmerac za Norvešku i Ašanin spašava obranom. Na pet minuta do kraja nitko se ne usuđuje i Duvnjak puca za 22:22. Norvežanima suđeno probijanje.

Tri i po minute su do kraja, suci imaju ruke u zraku, ali tu je kapetan Duvnjak i postiže šesti gol za 23:22. Potom sedmerac za Norvežane i dvije minute isključenja za Mamića. Ali, junak je Ašanin – brani dvije minute prije kraja.  Imamo napad koji može riješiti utakmicu. Minuta do kraja. Duvnjak promašuje. Drama nad dramama. I 23:23 na 21 sekundu prije kraja, Červar zove na konzultacije. Duvnjak u blok. Igra se produžetak.

U produžetku opet Duvnjak za 24:23. Norvežani odmah izjednačuju, sjajni Sagosen. Naši promašuju napad, ali uzimamo loptu. Nitko se ne usuđuje pucati, puca Duvnjak, ali srećom lopta se odbija opet k nama. I opet Duvnjak, ali vratar brani. Kao da su svi zaboravili pucati. Oduzeta lopta, ali ističe i prvi dio produžetka. U nastavku Norvežani gube loptu. Stepančić se budi za 25:24. Ali Sagosen odmah za 25:25, njegov deseti zgoditak.

Gubimo loptu, a Norvežani zabijaju iz kontre za vodstvo 26:25. Potom opet gubimo loptu. Oduzeta lopta. Imamo 25 sekundi. I sedmerac s istekom vremena. Spašava nas veliki Duvnjak za 26:26. I novi produžetak. Vodimo 28:27, zabija Horvat, i Šego brani. Velika prilika na pola minuta do kraja, ali ne uspijevamo i ulazimo u novih pet minuta. promašujemo, ali to čine i Norvežani. I onda Bergerud brani, ali Norvežani čine prekršaj u napadu.

Onda je i nama suđeno probijanje. Igra se rastrgano, 28:28. Zadnje dvije minute. Norvežani gađaju gredu na 1,5 minute do kraja. Onda i nama oduzeta lopta. Nismo niti pucali. Norveška ima veliku priliku, ali Šego brani, pa Musa zabija za 29:28. Norvežani iz daljinje, ali Šego brani i – kraj. A Duvnjak je igrač utakmice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...