sutra u 11 sati

Bivši radnici Croatia Zadar Linea sutra prosvjeduju, najavljuju odlazak na Markov trg i tužbu sudu u Strasbourgu

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Sindikat prometa i veza Hrvatske, bivši radnici Croatia Zadar Line i Teritorijalni Ured Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar organiziraju prosvjedni skup bivših radnika Croatia Zadar Line u srijedu, 15. siječnja 2020. godine, ispred Trgovačkog suda u Zadru, dr. Franje Tuđmana 35, Zadar, s početkom u 11,00 sati.

Nakon što je Visoki trgovački sud RH po žalbi bivših radnika potvrdio prvostupanjsko rješenje o odbačaju potraživanja bivša 74 radnika Croatia Zadar-line, unatoč tome što je stečajni upravitelj u cijelosti priznao njihova potraživanja u ukupnom iznosu od 4.471.310,00 kuna, bivši radnici najavljuju podnošenje revizije Vrhovnom sudu RH i podnošenje tužbe – aplikacije Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Najavljuju i daljnje sindikalne prosvjede na trgu Sv. Marka u Zagrebu kao i druge aktivnosti – prijem kod ministra pravosuđa i kod novoizabranog predsjednika RH, zbog nefunkcioniranja i sporosti pravosuđa.

Podsjetimo, radi se o najduljem sudskom postupku u Republici Hrvatskoj, koji traje već 20-tu godinu. Stečaj nad CZL-om, jednom od najpoznatijih hrvatskih prijevozničkih tvrtki otvoren je 05. prosinca 2000. godine, a zaključen je 25. veljače 2011. godine, ali se i dalje vode sudski postupci, u svezi vrlo vrijedne imovine – stečajne mase.

O tome i o daljnjim koracima bivših radnika i predstavnika SPIVH-a i SSSH govorit će predstavnici bivših radnika Srđan Lukić, Predrag Dušević, Ivan Brajković i dr., kao i pravni povjerenik Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar Vedran Uranija.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar