Bivši radnici Croatia Zadar Linea sutra prosvjeduju, najavljuju odlazak na Markov trg i tužbu sudu u Strasbourgu

Sindikat prometa i veza Hrvatske, bivši radnici Croatia Zadar Line i Teritorijalni Ured Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar organiziraju prosvjedni skup bivših radnika Croatia Zadar Line u srijedu, 15. siječnja 2020. godine, ispred Trgovačkog suda u Zadru, dr. Franje Tuđmana 35, Zadar, s početkom u 11,00 sati.

Nakon što je Visoki trgovački sud RH po žalbi bivših radnika potvrdio prvostupanjsko rješenje o odbačaju potraživanja bivša 74 radnika Croatia Zadar-line, unatoč tome što je stečajni upravitelj u cijelosti priznao njihova potraživanja u ukupnom iznosu od 4.471.310,00 kuna, bivši radnici najavljuju podnošenje revizije Vrhovnom sudu RH i podnošenje tužbe – aplikacije Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Najavljuju i daljnje sindikalne prosvjede na trgu Sv. Marka u Zagrebu kao i druge aktivnosti – prijem kod ministra pravosuđa i kod novoizabranog predsjednika RH, zbog nefunkcioniranja i sporosti pravosuđa.

Podsjetimo, radi se o najduljem sudskom postupku u Republici Hrvatskoj, koji traje već 20-tu godinu. Stečaj nad CZL-om, jednom od najpoznatijih hrvatskih prijevozničkih tvrtki otvoren je 05. prosinca 2000. godine, a zaključen je 25. veljače 2011. godine, ali se i dalje vode sudski postupci, u svezi vrlo vrijedne imovine – stečajne mase.

O tome i o daljnjim koracima bivših radnika i predstavnika SPIVH-a i SSSH govorit će predstavnici bivših radnika Srđan Lukić, Predrag Dušević, Ivan Brajković i dr., kao i pravni povjerenik Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar Vedran Uranija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...