Bura će jačati prema kraju dana, za Velebitski kanal upaljen crveni alarm

Na sjevernom Jadranu zapuhala je bura, na udare mjestimice i olujna. Sljedećih će je dana biti uzduž cijeloga Jadrana, većinom najjače u nedjelju kada će u mnogim mjestima imati i olujne udare. Pritom će oborine na Jadranu u nedjelju prestati, a povremene kiše, još češće snijega, na kopnu će u malim količinama biti i u nedjelju i u ponedjeljak. Od utorka slijedi ponovno stabilnije i sunčanije razdoblje te manje vjetrovito nego u nedjelju i ponedjeljak, uz uglavnom toplija poslijepodneva, ali i hladnija jutra, na kopnu ponovno i maglovita, javlja HRT.

Oblaci te u prvom dijelu dana i mjestimičan snijeg obilježit će nedjelju na istoku zemlje. Treba napomenuti kako prijepodne i sredinom dana snijeg može ponegdje prijeći u susnježicu i kišu, uglavnom u zapadnoj Slavoniji, javlja meteorolog HRT-a. Uz slab do umjeren sjeverac temperatura će zraka biti od -2 do 2 °C.

Poslijepodne moguće razvedravanje, ali prije toga oblaci i snijeg

U središnjoj Hrvatskoj je poslijepodne moguće i djelomično razvedravanje. Prije toga oblaci i snijeg, uglavnom prijepodne, kada mjestimice može biti susnježice pa i kiše. Temperatura će biti uglavnom od -2 do 3 °C, u krajevima gdje će se naoblaka raskinuti i malo viša.

Kiša će na sjevernom Jadranu uglavnom do jutra prestati te će tijekom dana biti većinom sunčano. U gorju pak uglavnom oblačno s povremenim snijegom. Puhat će na obali umjerena i jaka, ponegdje na udare i olujna bura, osobito podno Velebita, gdje neće biti iznenađenje ako s njom stigne i poneka pahulja snijega.

Žuti meteoalarm upaljen za cijelu Hrvatsku

DHMZ je upalio žuti stupanj meteoalarma za cijelu Hrvatsku za nedjelju. Za Velebitski kanal upaljen je crveni alarm, a za Kvarner i riječko područje narančasti alarm zbog vrlo jake, ponegdje i olujne bure. Na ostatku obale žuti je alarm upaljen zbog bure, a u unutrašnjosti zbog snijega i poledice.

Bura u Dalmaciji

U Dalmaciji će prvi dio nedjelje biti oblačniji od drugog. Pritom ujutro još ponegdje treba računati na kišu. Bura će jačati te će poslijepodne ponegdje biti jaka, a dnevna temperatura između 7 i 12 °C.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske gdje će u prvom dijelu dana uz oblake i mjestimičnu kišu još puhati jugo i istočnjak, a tijekom sunčanijeg poslijepodneva bura, koja ponegdje može biti i jaka. More pritom većinom umjereno valovito.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...