Deseci tisuća Zadrana dočekali Novu godinu na najmasovnijem dočeku ikad u našem gradu

Deseci tisuća Zadrana ispratili su Staru i dočekali Novu 2020.g. na najmasovnijem zajedničkom dočeku ikad zabilježenom u našem gradu. Zbog ugodnog vremena, a još više zbog vrhunskih zabavljača na pozornici na Narodnom trgu i na onoj „Adventa u Zadru 2019.“ Doček Nove se pretvorio u veliku masovnu feštu na Poluotoku, šušur za pamćenje u kojem su sudjelovale sve generacije Zadrana i njihovih gostiju i na kojem su prevladale dobre vibracije s puno dobrih želja u godini koja slijedi, zadnjoj drugog desetljeća ovog stoljeća.

Na Narodnom trgu su nekoliko tisuća ljudi zabavljali najprije grupa Jungle Boogie, a potom i veterani omiljene grupe Dalmatino čije pjesme, bilo je očito, znaju baš svi. Kad je ponoć stigla uz „Dvi sestre blizanke“ i „Croatiu, na pozornici su već bili gradonačelnik Zadra Branko Dukić i direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka, dok je zadnje sekunde do ponoći odbrojavao sjajni voditelj Mario Petreković. Gradonačelnik je s čašom pjenušca svima poželio sretnu i uspješnu Novu godinu. I tad je krenulo masovno čestitanje i dobre želje.

U tim je trenutcima Narodni trg bio pretijesan za sve koji su na njega željeli doći, svaki je kvadrat bio prepunjen, slično prigodama kada su Zadrani dočekali svoje košarkaše nakon senzacionalne pobjede na „Cibonom“ u Zagrebu u osvajanjem prvenstva bivše države 1986.g. ili dočeku grupe Riva nakon pobjede na Euroviziji 1989.g.

A na pozornici „Adventa u Zadru“ su prašili najprije grupa Zaratino, a nakon njih ‘puknuta ekipa“ iz sjajnog splitskog TBF. Posjećenost adventskih trgova, bez obzira na odličnu atmosferu na Narodnom trgu i zabave u nizu zadarskih klubova, pa i onih na Poluotoku, poput Kulta i Dišpeta te Gume, bila identična na posjećenijem koncertima „Adventa u Zadru 2019. TBF su još jednom dokazali da su vrhunski zabavljači koji i u Zadru imaju mnoštvo poklonika tako da na štekatima adventskih kućica nije bilo slobodnih mjesta, kao što se bez puno strpljenja nije moglo proći ispred pozornice  i inače preko adventskih trgova.

Uostalom, i sve okolne kalete su bili u nekim trenutcima neprohodne, pa je sjajni Mario Petreković koji je simultano vodio programe na obje pozornice morao pokazati pravu virtuoznost kako bi svako malo bio što na jednoj što na drugoj bini.

Zadranima se novogodišnja noć produžila do sitnih sati, a zabave je na kraju najviše bilo na adventskim trgovima kada su momci iz Zaratina opet preuzeli instrumente i mikrofone od TBF-a.

Najsloženiji i najbolje organizirani „Advent u Zadru“ nastavlja se sve do kraja tjedna. Večeras će vas zabavljati DJ Ante, u petak je koncert Marka Škugora, a  u subotu adventski programi završavaju koncertom Vanne.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...