Dodijeljena Priznanja Sv. Stošije zaslužnim vjernicima, evo tko su

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić uručio je Priznanje Sv. Stošije 35 zaslužnih pojedinaca i zajednica, angažiranih i zaslužnih vjernika iz Zadarske nadbiskupije u raznim područjima djelovanja u župi i društvu.

Na prijedlog svojih župnika, Priznanje Sv. Stošije dobili su sljedeći iz svih dijelova Zadarske nadbiskupije: KUD Sv. Šime iz Rtine, za angažman na liturgijskim slavljima, zalaganje i aktivnosti u župnoj zajednici i promicanje klapskog duhovnog izričaja (župa Gospe od Ružarija, Ražanac). Za višegodišnje aktivnosti u liturgijskim slavljima, Luka Miletić (Ražanac). Za višegodišnje zalaganje i aktivnosti u župnoj zajednici: Biserka Gržan, Marija Gržan, Nataša Lisica, Neda Martinović, Marija Morić, Katica Vučković i Stana Vučković (župa sv. Ivana i Pavla, Petrčane), Benediktinke samostana Svete Margarite u Pagu, za predano služenje u duhu karizme utemeljitelja Reda sv. Benedikta i sv. Skolastike i za promicanje kršćanskih vrednota na području vjere i kulture (župa Uznesenja BDM, Pag), Bratovština Gospe od Ružarija za angažman, zalaganje i aktivnosti u župnoj zajednici i za karitativne akcije (župa Sv. Lovre, Kali). Tereza Jordan (župa Sv. Šime, Zadar), za višegodišnje zalaganje i aktivnosti u župnoj zajednici i za promicanje duha dobrotvornosti u služenju potrebitima. Zdenko Stipčević, solist Katedralnog zbora sv. Stošije, za višegodišnji angažman na liturgijskim slavljima.

Za višegodišnje zalaganje i aktivnosti u župnoj zajednici: Leon Smirčić (župa Sv. Jakova, Premuda), Ivo Lovrin (župa Rođenja BDM, Silba), Pavao Iglić (župa Sv. Roka, Bibinje), Mile Baričević (župa Sv. Jeronima , Jasenice), Marinko Karamarko (župa Sv. Jurja, Kruševo), Stjepan Ćorić (župa Rođenja BDM, Novigrad), Marino Pjetraj (župa Sv. Josipa, Obrovac), Zoran Kačunko (župa Porođenje BDM, Benkovac), Mladen Lenkić i Stipe Mičić (župa Uznesenja BDM, Dračevac Zadarski), Veronika Bulić i Mara Perović (župa Sv. Petra, apostola Zadar, Ploče), Ružica i Ilija Miletić (župa Uznesenja BDM Zadar Belafuža), Teuta Nikpalj i Mira Batur (župa Gospe Loretske, Arbanasi), Marija Butković za Kursiljo i rad s braniteljima (župa Bezgrešnog začeća BDM, Puntamika). Za angažman na liturgijskim slavljima, zalaganje i aktivnosti u župnoj zajednici Lukrecija Čulina i Luka Kulaš (župa Sv. Ivana Krstitelja Biograd, Kosa). S. Marijana Matić iz Družbe Milosrdnica, za višegodišnje vođenje domaćinstva u Nadbiskupskom domu u Zadru. S. Anka Špralja i župni zbor Sv. Cecilije, za angažman na liturgijskim slavljima, zalaganje i aktivnosti u župnoj zajednici i promicanje pučke pobožnosti. Za angažirano djelovanje i predano služenje u životu župne zajednice: Vjekoslav Gospić (župa Presvetog Srca Isusova, Voštarnica) i Marija Čulina (župa sv. Šimuna i Jude Tadeja Bokanjac, Novo naselje).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...