obrađena sva glasačka mjesta

Evo kako je glasala dijaspora i u kojoj su državi Milanović i Kolinda dobili jednak broj glasova

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Kolinda Grabar-Kitarović dobila je premoćan broj glasova iz dijaspore, no ti joj glasovi ipak nisu dovoljni za ostanak na Pantovčaku.

Obrađena su i sva glasačka mjesta u dijaspori: Kolinda Grabar-Kitarovićdobila je premoćnu većinu izvan zemlje, odnosno 45.311 glasova, objavio je DIP.

Zoran Milanović, s druge strane, u dijaspori je prema istim podacima prikupio tek 6222 glasa.

Najviše glasova dijaspore Grabar-Kitarović osvojila je u Bosni i Hercegovini, odnosno 32.467 glas, dok je Milanović u BiH osvojio 2701 glas.

Grabar-Kitarović u Njemačkoj je jednako uvjerljivo dobila većinu glasova, odnosno njih 7101, dok je Milanović tamo osvojio tek 940 glasova birača dijaspore, donosi dnevnik.hr.

Mnogo je zanimljiviji rezultat u Srbiji, gdje je broj glasova gotovo poravnat. U Srbiji je Grabar-Kitarović osvojila 429 glasova, dok je Milanović osvojio 417 glasova birača.

Zoran Milanović pobjedu je odnio u Sloveniji, gdje je dobio 169 glasova, a za Grabar-Kitarović glasao je 101 birač, prema neslužbenim rezultatima DIP-a.

Milanović je uvjerljivo pobijedio i u Irskoj, gdje dobio 85 glasova, dok je Grabar-Kitarović dobila tek 12 glasova birača.

Milanović i Grabar-Kitarović u jednoj državi osvojili su jednak broj glasova, i to u Finskoj u kojoj su oboje dobili po pet glasova.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar