Evo kako je glasala dijaspora i u kojoj su državi Milanović i Kolinda dobili jednak broj glasova

Kolinda Grabar-Kitarović dobila je premoćan broj glasova iz dijaspore, no ti joj glasovi ipak nisu dovoljni za ostanak na Pantovčaku.

Obrađena su i sva glasačka mjesta u dijaspori: Kolinda Grabar-Kitarovićdobila je premoćnu većinu izvan zemlje, odnosno 45.311 glasova, objavio je DIP.

Zoran Milanović, s druge strane, u dijaspori je prema istim podacima prikupio tek 6222 glasa.

Najviše glasova dijaspore Grabar-Kitarović osvojila je u Bosni i Hercegovini, odnosno 32.467 glas, dok je Milanović u BiH osvojio 2701 glas.

Grabar-Kitarović u Njemačkoj je jednako uvjerljivo dobila većinu glasova, odnosno njih 7101, dok je Milanović tamo osvojio tek 940 glasova birača dijaspore, donosi dnevnik.hr.

Mnogo je zanimljiviji rezultat u Srbiji, gdje je broj glasova gotovo poravnat. U Srbiji je Grabar-Kitarović osvojila 429 glasova, dok je Milanović osvojio 417 glasova birača.

Zoran Milanović pobjedu je odnio u Sloveniji, gdje je dobio 169 glasova, a za Grabar-Kitarović glasao je 101 birač, prema neslužbenim rezultatima DIP-a.

Milanović je uvjerljivo pobijedio i u Irskoj, gdje dobio 85 glasova, dok je Grabar-Kitarović dobila tek 12 glasova birača.

Milanović i Grabar-Kitarović u jednoj državi osvojili su jednak broj glasova, i to u Finskoj u kojoj su oboje dobili po pet glasova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...