Facebook grupa podrške ubojici iz Splita angažirala jednog od najmoćnijih odvjetnika

Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu, branit će utjecajni zagrebački odvjetnik Branko Šerić, piše Index. Šerića je za obranu angažirala Facebook grupa podrške 25-godišnjem Splićaninu.

Tu je informaciju Indexu potvrdio i sam Šerić kojeg su novinari uhvatili dok je trajalo ispitivanje kod suca istrage. “Točno je da ću ga zastupati. Upravo traje ispitivanje kod suca istrage nakon čega će najvjerojatnije biti poslan u Svetošimunsku bolnicu u Zagrebu. Tamo ću ga odmah posjetiti”, rekao Šerić i dodao kako ga je angažirala Facebook grupa. Na pitanje novinara kakva Facebook grupa, Šerić je odgovorio: “Pa imate je na internetu, ima 16 tisuća fanova”. Novac za ubojičinu obranu skupljen je, dakle, preko Facebook grupe Pravda za Filipa.

Planove vezane uz obranu Šerić nije želio otkriti, ali tvrdi da ih ima. “Imam, ali ne mogu detaljnije komentirati. Prvo ću ga posjetiti, to je prva stvar. Imam kompletne informacije o slučaju, kontaktirao sam i županijskog državnog odvjetnika i suca istrage”, rekao je za Šerić.

Također je naglasio kako njegov klijent danas nije ubrojiv, ali da će se vještačenje u Zagrebu ponoviti. “To je stanje danas, a kakvi će biti rezultat rezultati vještačenja i nalazi u Svetošimunskoj, to ćemo vidjeti”, poručio je Šerić.

Filip Zavadlav osumnjičen za trostruko ubojstvo u subotu popodne u splitskom naselju Varoš zbog psihičkog stanja nije bio sposoban iznijeti obranu u tužiteljstvu zbog čega je proglašen raspravno nesposobnim te će biti poslan u Zatvorsku bolnicu Zagreb, potvrđeno je Hini u državnom odvjetništvu.

Osumnjičeni pomorac na odvjetništvu nije mogao aktivno sudjelovati u davanju svoje obrane baš kao što dan ranije nije mogao odgovarati na pitanja policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...