Facebook pun poruka podrške za trostrukog ubojicu: “Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost”

Na društvenim mrežama danas se pišu poruke podrške mladiću koji je u subotu u centru Splita ubio tri muškarca.

Riječ je o 25-godišnjem F.Z. koji je, prema pisanju hrvatskih medija usmrtio trojicu muškaraca zbog maltretiranja zbog navodnih dugova njegova brata u koje je upao kao ovisnik o drogi.

Neslužbeno, cijela obitelj bila je izložena maltretiranju dilera, a F.Z. je s automatskom puškom ruci odlučio to zaustaviti brutalno ih smaknuvši, rafalnim pucnjevima na ulici, piše Večernji list.

Mladić uhićen zbog jučerašnjeg ubojstva splitski je pomorac, a na brodu je proveo 14 mjeseci, pišu mediji. Trostruko ubojstvo zbog kojeg je uhićen sablaznilo je Hrvatsku, ali na njegovom Facebook profilu, kao i u raznim grupama na toj društvenoj mreži, danas su osvanule brojne poruke podrške, piše ŠibenkIN.

Prenosimo jednu od njih:

Mladić sa splitskih Skalica ubio je dilere droge i kamatare koji su maltretirali njega i njegovu obitelj. Nakon toga je otišao u kafić i mirno čekao policiju. Do travnja je bio na brodu, na kojem je proveo 14 mjeseci. Inače je živio uredno, sportaš je, osvajao je puno medalja u taekwondou. Kad se vratio s broda, trojica ubijenih dolazila su mu doma prijetiti zbog navodnih dugova njegova brata koji ima problema s drogom. U rujnu su mu čak prijetili i nožem, od tada je potpuno rastrojen.

Ubijeni su od prije poznati policiji i imaju podeblje dosjee. Jedan od ubijenih je svojedobno motociklom pregazio osmogodišnju djevojčicu koja je u nesreći smrtno stradala. Vozio je tada u pješačkoj zoni te pobjegao s mjesta nesreće. Žalosno je da država nema snage da stane na kraj narko miljeu, te da zaštiti žrtve droge i kamataranja. Možda zato što su sudstvo i policija dobrim dijelom i sami povezani s tim narko miljeom? Kad zakažu institucije, ima li pravo pojedinac uzet pravdu u svoje ruke?

Ubojica Filip Zavadlav je žrtva Republike Hrvatske jer je zbog nefunkcioniranja iste ovom tragičnom odlukom uništio svoj život. Žalosno je da jedan momak živi u tako bolesnoj državi da je doveden u situaciju u kojoj misli da nema drugog puta i da nitko ne stoji iza njega.

Je li ovaj tragičan mladić koji je uzeo pušku i usprotivio se šljamu, ološu i banditima junak našeg doba? Prosudite sami. No, sigurno je da je zaštitio puno mladih kojima su ovi dileri heroinom uništavali život.

‘Isuse, molim te zaštiti ovog mladog čovjeka, neka mu se pravosuđe maksimalno smiluje’, ‘Da je pravosuđe odradilo svoje do ovoga ne bi došlo’, ‘Kad nepravda postane zakon, otpor postane dužnost. Ljudino drži se i izdrži! Hrvatska te voli,tvoj narod je uz tebe’, neke su od poruka upućenih Filipu Z.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...