Hotel Zrmanja u Obrovcu prodaje se za jednu kunu

Nakon što se u tri kruga javne dražbe nitko nije javio za kupnju Hotela Zrmanja u Obrovcu, 14. siječnja krenuo je četvrti krug dražbe i to s početnom cijenom od samo jedne kune, no ovog puta u nadmetanje će se uključiti sam Grad Obrovac, koji je za objekt spreman ponuditi i do 2 milijuna kuna, piše Poslovni.hr.

Radi se o malom hotelu koji je svojedobno imao tri zvjezdice, 27 soba i 2 apartmana, a smješten je na samoj obali rijeke Zrmanje, u centru Obrovca. Ukupna površina objekta je 1508 metara četvornih, na tri etaže, i imao je ugostiteljski objekt s terasom, konferencijsku dvoranu za oko 80 ljudi. Objekt je tvrtka Zrmanja Velebit zadnji put obnovila 2008. godine, a kako je hotel bio nerentabilan, uskoro potom su krenuli prvi oglasi za njegovu prodaju i prenamjenu, s jednom od varijanti otvaranja doma za umirovljenike. Objekt se u oglasniku 2011. prodavao za 10 milijuna kuna, pred godinu dana za 100 eura. Tvrtka Zrmanja Velebit 2017. godine završila je u stečaju, i na nekretninama dužnika upisano je razlučno pravo u korist PBZ-a, te je hotel završio na dražbi Fine.

Procjena vrijednosti nekretnine iznosi 6,3 milijuna kuna, ona se u prvom krugu prodavala po početnoj cijeni od tri četvrtine utvrđene vrijednosti, što je bilo 4,7 milijuna kuna. Na drugoj dražbi krajem studenog 2019. cijena je pala na 1,59 milijuna kuna, u trećem krugu prodavalo se po 1,6 milijuna kuna, no nitko se nije javio.

Nadmetanje u ovom krugu najavljeno je za 25. ožujka i trajat će do 7. travnja, i po svemu sudeći jedan od natjecatelja će biti Grad Obrovac, koji je to izglasao krajem prošle godine. Kako se navodi u odluci gradskog vijeća, Grad je dao suglasnost gradonačelniku Anti Županu da u ime i za račun Grada Obrovca sudjeluje u postupku nadmetanja radi kupnje objekta bivšeg hotela. Gradonačelnik je usto ovlašten ponuditi kupoprodajnu cijenu najviše do iznosa od dva milijuna kuna zajedno s jamčevinom.

Kako to da se Grad Obrovac uključuje u kupnju bivšeg Hotela Zrmanja, nije zasad poznato, jer je gradonačelnik Župan jučer bio nedostupan da nam pojasni buduće planove Grada.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...