Cestitka_Uskrs

Jusup nakon pobjede u Osijeku: “Zadovoljan sam, neke igrače moramo odmarati i svima dati šansu”

Zadarski košarkaši vratili su se s gostovanja u Osijeku s nova dva boda nakon pobjede u ‘Gradskom vrtu’ 75 – 87.

Važno za istaknuti je kako je trener Jusup u ovom dvoboju uspio odmoriti Mavru i Allena, a nakon sanirane ozljede dati veću minutažu Martinu Junakoviću te uigrati Uljarevića i Jana Palokaja.

Uvjerljiva utakmica ‘Plavo-bijelih’, koji su većinu susreta bili na dvoznamenkastoj prednosti. U posljednjoj četvrtini ‘Brokeri’ su uspjeli nadoknaditi veliku razliku i na krilima mladog Dmitrovića i Jordana približiti se na samo šest razlike (64 – 70).

Kako bi sve proteklo po planu pobrinuli su se Fundić i Uljarević, a točku na novu pobjedu Zadra stavio je Martin Junaković tricom u posljednjim sekundama susreta i konačnih 75 – 87.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Stefan Fundić s 19 poena i 5 skokova, a povratnik Martin Junaković pridružio je 15 poena, 4 skoka i isto toliko podjeljenih asistencija, ali i ukradenu loptu. Iskusni Ive Ivanov kapetanski je odigrao utakmicu i vukao svoju momčad kroz čitavi susret, a isti završio s 14 poena, 2 skoka i 3 asistencije.

Ono što posebno veseli je uloga Karla Uljarevića, koji je u svom rodnom gradu odigrao vrlo dobar susret i zabilježio 13 poena, 2 skoka, 4 podijeljene asistencije i jednu ukradenu loptu. Ključna je bila i trica Uljarevića pred kraj utakmice, kada se domaćin opasno približio, a Zadar na krilima svog Slavonca odvojio na sigurnih osam razlike (70 – 78), dvije minute do kraja.

Zadovoljan nakon utakmice izdvojio je ključne trenutke susreta.

“Bila je dobra utakmica. Mislim da smo je kontrolirali do zadnjih šest-sedam minuta kada smo se malo opustili, ali na kraju smo bili fokusirani u obrani i pogodili neke šutove što nas je odvelo do pobjede.” – poručio je Uljarević.

Danijel Jusup ponovno je bio zadovoljan utakmicom svojih igrača, ali i otporom domaćina.

“Vidio sam neke mlade igrače koji su pokazali da mogu dobro igrati, naročito kod Osijeka. Drago mi je to vidjeti. Sigurno su bolje reagirali nego naši mladi igrači.” – naglasio je 58-godišnji trener Zadra i dodao…

“Zadovoljan sam pobjedom. U ovom gustom ritmu natjecanja neke igrače moramo odmarati i svima davati šansu.”

Zadar će ponovno brzo na gostovanje, već 10. siječnja u sklopu 15. kola ABA lige gostuju u Zagrebu kod Cibone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...