Jusup uoči Mornara: “Moramo se bacati na glavu za svaku loptu i utakmicu riješiti pozitivno”

Zadarski košarkaši u petak na parketu Krešinog doma dočekuju crnogorski Mornar iz Bara.

Predstojeće 18. kolo ABA lige neće biti nimalo jednostavno za košarkaše Zadra, obzirom kako je Mornar u utrci za mjesto na Final four-u regionalnog natjecanja, a Zadru je, s posljednjim mjestom na tablici uz Megu Bemax, važna svaka pobjeda u borbi za ostanak u elitnom društvu.

Na jutrošnjoj redovnoj konferenciji za medije trener Zadra Danijel Jusup osvrnuo se na trenutnu situaciju u kojoj se njegova momčad nalazi.

“Mi se moramo, što se kaže, bacati na glavu za svaku loptu i s velikom energijom tu utakmicu probati riješiti pozitivno. Naravno, uz pomoć naše publike. Nema tu velike mudrolije, angažman i fokus moraju biti na visokoj razini ako protiv momčadi s takvim rosterom želimo doći u šansu da dobijemo utakmicu. Kao i one utakmice koje smo dobili, na jedno veliko nadahnuće.”

Preostalo je pet kola do kraja regularnog dijela natjecanja, a situacija nije nimalo jednostavna…

“Idemo utakmicu po utakmicu, jer otkad sam i došao situacija je bila teška. Utakmica po utakmica, trening po trening, pa ćemo vidjeti.”

“Gilbert je u srijedu počeo trenirati i sad smo svi na okupu, samo s različitom razinom forme. Rekonvalescentima nije lako loviti formu, ali participiraju na treninzima. Sa Siriščevićem ćemo vidjeti na večerašnjem treningu hoće li biti u sastavu i tko će sve biti u sastavu.” – otkriva zadarski strateg.

Mornaru je, također važna svaka pobjeda. S ovosezonskim pojačanjima, još na početku sezone jasno su dali do znanja kako je plasman na Final four ABA lige osnovna želja klupskog vodstva i momčadi.

“Iskusan sastav s puno kvalitetnih igrača, a upravo su doveli Hunta i Whiteheada. Tek ćemo vidjeti hoće li uopće biti u rosteru, jer ima ih dosta. Ali ja polazim od nas, igra se pet na pet, gledamo sebe da budemo na maksimumu i u utakmicu uđemo s nadahnućem.” – zaključio je Jusup.

U prvoj utakmici odigranoj u studenom prošle godine u Baru, Crnogorci su slavili 95 – 86. Upravo u tom susretu zadarskom sastavu pridružio se i Dominik Mavra, a važno je istaknuti kako je Zadru jako malo nedostajalo kako bi upisali gostujuće slavlje, ali ‘nuđenje’ Mornara na koncu nije iskorišteno.

Novi izazov je pred Zadrom, a tko će izaći iz ovog dvoboja kao pobjednik saznat ćemo u petak s početkom u 20 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...