Kabinet za ranu intervenciju ponovno radi na Ravnicama

U Maloj vijećnici Grada Zadra održan je sastanak svih dionika na temu ponovnog otvaranja Kabineta za ranu intervenciju. Na sastanku su bili predstavnici Grada Zadra, Zadarske županije, Caritasa, Dječjeg vrtića Latica, Kabineta te  udruga roditelja čija su djeca korisnici.

Kabinet će djelovati u novim prostorima, s novijom opremom i boljim uvjetima i, što je najvažnije, sa stručnim kadrom. Prije četiri mjeseca je rad kabineta, unatoč osiguranim sredstvima prekinut, no sada su se stekli uvjeti za njegov nastavak. Gradonačelnik Branko Dukić ovom je prilikom izjvaio:

Osigurali smo u Gradu Zadru sredstva kojima smo financirali zadarskim roditeljima troškove posjeta stručnim službama u privatnom sektoru i uz pomoć Županije i Caritasa pokrenuli niz aktivnosti kako bi Kabinet nastavio s radom. Rekli smo jasno kako će Grad preuzeti svoj dio obveza i poduzeti sve potrebne mjere da se usluge rane intervencije nastave pružati bez naknade. I evo nas danas tu zajedno s vama. Hvala i Županiji koja je financijski pratila sve potrebe za uspostavom Kabineta, hvala i Caritasu koji je ostao na istoj razini potpore i organizacije.

Uredili smo i opremili novi prostor na Ravnicama, nadam se kako ćemo svi biti zadovoljni. Vjerujem kako će Kabinet za ranu intervenciju zaživjeti i u Centru na Mocirama koji se užurbano radi, tu je s nama i danas državna tajnica Marija Pletikosa s kojom ćemo nakon Kabineta posjetiti i Centar.”

Državna tajnica Marija Pletikosa podsjetila je i kako su Grad Zadar i Caritas aplicirali na projekt vrijedan 1,6 milijuna kuna iz kojeg bi se uskoro moglo početi financirati i širenje mreže usluga u zajednici, što će povećati mogućnosti zapošljavanja stručnjaka i proširenja i ove usluge rane intervencije.

“Još prije desetak godina započele su aktivnosti kojom bi se ostvarila inicijativa o osnivanju Kabineta za ranu intervenciju. Zajedno sa Županijom Grad se uključio u  projekt kroz sufinanciranje, a potporu je pružio i Caritas. U periodu prekida rada, Grad je roditeljima djece koja su usluge morala plaćati privatno, refundirao te iznose. Ukupno je za tu namjenu isplaćeno 17 000 kn. Caritas dodatno financira i prijevoz osobama koje za korištenje usluge moraju putovati do Zadra”, istaknula je Mirjana Tadić iz Caritasa.

Nakon sastanka, svi sudionici obišli su i novouređeni prostor na Ravnicama (na mjestu nekadašnjeg Centra za prevenciju ovisnosti) u koji su Grad i Županija zajednički uložili sredstva i  gdje će kabinet nastaviti s radom.

Poslije toga, državna tajnica Marija Pletikosa i zamjenik gradonačelika Ante Babić  sa suradnicima iz odjela graditeljstva, obišli su gradilište Centra Mocire i uvjerili se u dinamiku izvođenja radova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...