Kalašnjikov kakvim je ubijao Zavadlav novinari nabavili u manje od dva dana, evo koliko košta

Filif Zavadlav trostruko ubojstvo u Splitu počinio je automatskom puškom AK-47, tj. kalašnjikovim. Dok policija istražuje kako je došao do ovog oružja, reporter Jutarnjeg lista kupio je na crnom tržištu isti primjerak za 600 eura i to u manje od 50 sati.

U 48 sati realizirali su kupnju kalašnjikova tj. njegove kragujevačke inačice poznatije kao ‘srbijanka’,

‘Mi smo, dakle, doista kupili automatsku pušku na crnom tržištu, drukčije i nismo mogli jer je ona zabranjena za upotrebu za građene i legalno se ni ne može kupiti.

Posao smo realizirali u samo 50 sati u središtu Karlovca i automat smo platili 600 eura. Baš poput nas, ovo je mogao napraviti bilo tko. Za razliku od nas, koji smo odmah oružje predali policiji, mnogi ga mogu upotrijebiti za loše stvari, recimo, ne daj Bože, ako požele ispraviti loš rad institucija, istjerati svoju pravdu ili pokazati njime mišiće u jednom danu vlastitog ludila.

Šokantan splitski slučaj pokazao je koliko je to lako, ali i koliko može biti tragično. Policija istražuje kako je Filip Zavadlav došao u posjed ovog opasnog oružja, a s obzirom na to da je ono vojnog porijekla, u to su uključili kolege iz vojne policije, SOA-e i VSOA-e, piše Jutarnji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...