Kolinda će iskoristiti pravo na 6+6 mjeseci plaće, tražit će i ured

Kolinda Grabar-Kitarović, kako doznaje Dnevnik Nove TV, nakon isteka mandata koristit će pravo na šest mjeseci pune i šest mjeseci pola plaće.

Najavila je i da će uzeti ured.

“Pitaju me često za ured, ja sam mislila da neću uzeti ured, ali sad nekako razmišljam da treba ta neka baza ako želite raditi ozbiljan posao”, kazala je Grabar-Kitarović. Pravo na ured ima sljedećih pet godina.

“Ako će predsjednica iskoristiti taj ured za promoviranje Hrvatske, ona je ipak poznata u svijetu tko god što mislio – onda to ima nekakvog smisla. Ono što nema smisla je da netko doživotno ima pravo na takav ured”, komentirao je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Uz ured, bivši predsjednici imaju pravo i na: dva državna službenika, vozača, vozilo, ali i na osiguranje koje mogu koristiti trajno.

“Ono što ću nastaviti raditi je svakako brendiranje Hrvatske, promicanje naših interesa, rješavanje nekih društvenih pitanja, zlostavljanja općenito….”, kazala je Kolinda u četvrtak.

Sa zahtjevom za ured Grabar-Kitarović Ministarstvu državne imovine još se nije obratila. A oni će, kako kažu, kad zahtjev dobiju, postupiti u skladu sa zakonom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...