Krstičević izjavom u Zadru nadmašio sam sebe; Kuću kupio za 160 tisuće eura, u imovinskoj napisao 83 tisuće eura

Premijer Andrej Plenković mogao bi imati problem s još jednim ministrom zbog imovinske kartice. Ministar i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević u imovinskoj kartici naveo je kako njegova vikendica pokraj Šibenika vrijedi dvaput manje nego kad ju je kupio.

Kartica još jednog ministra našla se pod povećalom javnosti. Kako je objavio portal Index.hr, ministar Damir Krstičević u imovinskoj kartici ima upisanu vikendicu u Žaboriću kraj Šibenika, za koju je naveo da ima površinu 120 kvadrata i vrijedi 638 tisuća kuna, što je oko 83 tisuće eura.

Međutim, istu su kuću još 2004. godine Krstičević i njegova supruga platili dvaput više – 160 tisuća eura.

Uz to, u imovinskoj kartici upisana je površina vikendice od 120 kvadrata, a nije navedena i okućnica. Po podacima iz zemljišnih knjiga i katastra, kuća i okućnica imaju 302 kvadrata.

“Obavijestio sam premijera”

Krstičević je za Dnevnik Nove TV kazao: “Kuću sam kupio za 160.000 eura i iza toga ovjerio ugovor kod bilježnika, prijavio Poreznoj i iza toga je Porezna na to izračunala koliki trebam porez platiti. Platio sam porez na tu vrijednost od 160.000 eura”.

Na pitanje zašto je u kartici naveo dvaput manju vrijednost, kazao je: “Ovo sam napravio na svoju štetu, nisam državu oštetio, državi sam platio komplet sve kad sam popunjavao. Kuća je stara, 82. godište, i ja sam to tako poveza. I evo ništa”.

Dodao je i da je ulagao u kuću: “Jesam, ništa se nije mijenjalo u konstrukciji, promijenio sam krov, otvore, opitura kuću”. Na pitanje bi li to povećalo vrijednost kuće kaže: “Iskreno da da, ali ja se s tim nisam bavio”.

“Isto kad sam površinu upisivao, gledam, tamo piše površina stambenog prostora, 120 kvadrata je stambena površina, 320 je s okućnicom. Može se doći provjeriti.

Baš sam večeras gledao tu karticu, pisalo mi je i da sam saborski zastupnik, nisam saborski zastupnik, skoro sam četvrtu godinu ministar, uzeo sam večeras i popunio sam to. Promijenio da sam saborski zastupnik, stavio kuću s okućnicom, ali vrijednost nisam mijenjao, imaju ugovori, pa nek se vidi. To nisam mijenjao, iskreno.

Večeras sam to popunio, ujutro ću odnijeti, kontaktirao sam Povjerenstvo, obavijestio sam premijera Plenkovića”, kazao je Krstičević.

Na pitanje je li premijer bio ljut, kazao je: “Ljut sam ja o kojim stvarima čovjek mora voditi računa. Državi sam platio porez na ugovoru s kojim sam tu kuću kupio, nikog nisam oštetio. Hoću li je uspjeti prodat za 83, za 160, 120, 140, 200, 300, ja ne znam. Morao bih angažirati vještaka da mi to izračuna. Ja nemam namjeru to prodavat, podatak koliko ona vrijedi meni ništa ne znači. Ako je budem imao namjeru prodavat, onda ću angažirat”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...