Malverzacije u Ostrei; U stečaju je i Badurinin hotel na Pagu koji je vodio s djevojkom manekenkom

U zadarskom zaleđu, u Stankovcima, poslovala je tvornica za preradu ribe Ostrea koja je otišla u stečaj zbog dugova od 74 milijuna kuna. Tvrtka je nakon propasti zadarske Adrije za Podravku, novu vlasnicu brenda Eva, proizvodila dio njezina asortimana ribljih konzervi. Osnivač Neven Badurina, poznat kao ‘kralj inćuna’, predao je tvrtku talijanskoj Fiduciariji Emiliani, a zbog sumnji u niz malverzacija s Ostreom i Luna hotelom na Pagu proveo je i nekoliko mjeseci u istražnom zatvoru. Proizvodnju je s dijelom Ostreinih radnika i na njezinim strojevima preuzela Parma Fish iz Splita, također u talijanskom vlasništvu, koja je Ostrei ostala dužna 50 milijuna kuna, piše Lider.

U stečaju je od lani i hotel čiji je Badurina bio suvlasnik. Do 2018. vlasnik hotela bila je Ostrea, a do stečaja ga je vodila Badurinina životna partnerica, manekenka Dora Vukušić. Stečajnoj upraviteljici postupak je bio otežan zbog direktoričine nesuradnje. Najveći je vjerovnik HPB s 47 milijuna kuna potraživanja. Tvrtka Luna hotel je od 2018. u vlasništvu Hladnjače Benkovac, koja je u blokadi, a 2018. je uz 88,5 milijuna kuna prihoda iskazala i gubitak od 84 milijuna kuna.

Hladnjača je u vlasništvu Mate Pavlovića, koji je jedno vrijeme bio i član Uprave Parma Fisha, a hotelski objekt prodan je Luna turizmu (Pavlovićeva tvrtka osnovana u listopadu 2018.). Stečajna upraviteljica Ivanka Bosotina sumnja da je riječ o fiktivnom ugovoru jer nigdje nema traga o tome da je išta plaćeno, donosi Lider.

Inače, hotelom upravlja, na temelju ugovora o zakupu, Horeca Consulting koji je Hladnjača osnovala u veljači 2018. pod imenom La Luna. Ta je tvrtka u listopadu 2018. prešla u vlasništvo direktora Mate Dedića koji joj je u ožujku 2019. promijenio naziv i preselio sjedište s Paga u Zagreb. Policija je prošli mjesec zbog sumnji u malverzacije ‘teške’ oko 43 milijuna kuna podnijela kaznenu prijavu protiv petorke u kojoj su i Badurina, Pavlović i Vukušić. Priča neće imati epilog samo na trgovačkom sudu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...