Cestitka_Uskrs

Mrak Taritaš o aferi s POS-ovim stanom: “Što se dogodilo u Zadru treba pitati ministra”

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš ustvrdila je u četvrtak, govoreći o nepravilnostima pri ispunjavanju imovinskih kartica ministara, da očito postoji pogreška u sustavu ministara Vlade Andreja Plenkovića i da ako nešto krivo krene, kao “ucjenjivačko-trgovačka koalicija”, jednako tako će i završiti.

Iz Plenkovićeve vlade otišlo je 14 ministara, a zadnji set njih zbog imovinskih kartica, jer im se otvaraju pojedine afere, a ne zato što loše rade u svojem resoru, rekla je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare. To je također odgovornost Plenkovića koji sve to vrlo olako shvaća, a i sam je bio prvi u nizu koji nije dostavio potrebnu dokumentaciju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, ocijenila je.

Odgovarajući na novinarski upit o svojoj imovinskoj kartici, Mrak Taritaš je rekla kako ju je nekoliko puta dopunjavala i ustvrdila da je “apsolutno dobro popunjena”.

Imovinske kartice je relativno lako popuniti, ustvrdila je i navela svoj primjer – zadnja promjena bila je nakon upisa stana u zemljišne knjige, što je ažurirala u kartici.

Komentirajući aferu u kojoj je v. d. ravnatelja Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i član HDZ-a Krešmir Žunić kupio u Zadru POS-ov stan sinu, rekla je kako se radi o prodaji stana čija je vrijednost ispod 1000 eura po četvornom metru nekome tko nije ispunjavao uvjete.

Što se dogodilo u Zadru treba pitati Štromara

Sustav funkcionira tako da postoje liste koje formiraju jedinice lokalne samouprave, a što se točno dogodilo u Zadru trebalo bi pitati ministra graditeljstva i potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, rekla je Mrak Taritaš ustvrdivši da toga nije bilo kad je ona bila ministrica.

Na novinarsko podsjećanje da je bivši ministar uprave Lovro Kuščević izjavio kako očekuje da i Štromar stavi mandat na raspolaganje, jer je Žunić imenovan u njegovu mandatu, Mrak Taritaš je rekla kako se time u GLAS-u ne trebaju baviti.

“HDZ i HNS su u trgovačkoj koaliciji i neka Štromar s Plenkovićem to riješi, kao što su i do sada rješavali svoje trgovačke odnose”, kaže Mrak Taritaš.

Govoreći o GLAS-ovu prijedlogu zakona za ravnopravno roditeljstvo, Mrak Taritaš je istaknula kako im je važno da obiteljske politike budu jasne i definirane i da budu podloga za demografski oporavak zemlje. Ustvrdila je da se Ministarstvo demografije, obitelji, socijalne politike i mladih ponaša kao da ne živi u stvarnosti, rekavši kako je njihov prijedlog u skladu s direktivom EU-a iz lipnja prošle godine. Osvrnuvši se na neuspjeli pokušaj registriranih istospolnih partnera da udome dijete rekla je kako se čini da je Vladi sve drugo važnije od interesa djece.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...