Načelnica Gračaca postavila fotografiju grba s prvim bijelim poljem i natpisom “Spremni”

Načelnica općine Gračac Nataša Turbić (HDZ) razljutila je portal Novosti koji prenosi kako je srebro hrvatskih rukometaša na Europskom prvenstvu na Instagramu proslavila s njihovom fotografijom ispod grba s prvim bijelim poljem i natpisom ‘Spremni’.

Poruka koju je željela poslati, tvrde, više je nego jasna – grb je po svemu jednak onom iz vremena NDH, ali bez stiliziranog slova U u pleteru, dok je riječ ‘Spremni’ u ovakvom kontekstu asocijacija na ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’, posebno uz crnu pozadinu.

Pokušali su od načelnice Gračaca doznati što je mislila s tom porukom. Dobili su je dok je bila na sastanku u Zagrebu pa je kazala da je nazovu za sat i pol, ali se kasnije više nije javljala na mobitel.

Novosti su, podsjećaju, početkom godine pisale o Nataši Turbić i njenoj inicijativi da se iz parka u Gračacu ukloni spomen-obilježje podignuto u spomen na 816 palih boraca i 1836 žrtava fašističkog terora. Njena zamjenica iz redova SDSS-a Rajka Rađenović ispričala je da je Nataša Turbić kazala da će se ‘ako ima Boga i pravde’ spomenik maknuti iz parka i da tamo uopće nije trebao biti postavljen. Spomenik je srušen dinamitom, tako da je ostao samo postament na koji je u više navrata upozorila i policija, tražeći da se ili obnovi ili sruši jer predstavlja opasnost za djecu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...