nataša turbić razzljutila je portal novosti

Načelnica Gračaca postavila fotografiju grba s prvim bijelim poljem i natpisom “Spremni”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Načelnica općine Gračac Nataša Turbić (HDZ) razljutila je portal Novosti koji prenosi kako je srebro hrvatskih rukometaša na Europskom prvenstvu na Instagramu proslavila s njihovom fotografijom ispod grba s prvim bijelim poljem i natpisom ‘Spremni’.

Poruka koju je željela poslati, tvrde, više je nego jasna – grb je po svemu jednak onom iz vremena NDH, ali bez stiliziranog slova U u pleteru, dok je riječ ‘Spremni’ u ovakvom kontekstu asocijacija na ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’, posebno uz crnu pozadinu.

Pokušali su od načelnice Gračaca doznati što je mislila s tom porukom. Dobili su je dok je bila na sastanku u Zagrebu pa je kazala da je nazovu za sat i pol, ali se kasnije više nije javljala na mobitel.

Novosti su, podsjećaju, početkom godine pisale o Nataši Turbić i njenoj inicijativi da se iz parka u Gračacu ukloni spomen-obilježje podignuto u spomen na 816 palih boraca i 1836 žrtava fašističkog terora. Njena zamjenica iz redova SDSS-a Rajka Rađenović ispričala je da je Nataša Turbić kazala da će se ‘ako ima Boga i pravde’ spomenik maknuti iz parka i da tamo uopće nije trebao biti postavljen. Spomenik je srušen dinamitom, tako da je ostao samo postament na koji je u više navrata upozorila i policija, tražeći da se ili obnovi ili sruši jer predstavlja opasnost za djecu.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar