Najnovije istraživanje; Nakon četiri godine SDP je prvi izbor ispred HDZ-a

Prvi put u četiri godine SDP je postao prvi izbor i dobili bi potporu od 27,1 posto, objavio je Dnevnik Nove TV u najnovijem istraživanju.

Drugi je izbor HDZ, ali razlika je i dalje unutar statističke pogreške i sada ta stranka dobiva 25,6 posto potpore.

Ako Miroslav Škoro ide na parlamentarne izbore mogao bi računati sada na 16,6 posto potpore birača. I to je sve od opcija koje prelaze izborni prag.

SDP može računati na malo više žena među svojim biračima (žene 32%), HDZ malo više muških birača (32%), a Škorina lista je lista mladih (22%). SDP veliku prednost ima u Zagrebu i okolici (35%) te Istri i Primorju (40%), kaže istraživanje za Dnevnik Nove TV.

HDZ ima svoje baze kao što su Dalmacija (39%) i Slavonija (33%), a na kraju Škorina lista više glasova može dobiti u Slavoniji (25%) i malo više na Sjeveru Hrvatske (19%).

HSU se probio na 4. mjesto s potporom od 3 posto, baš kao i MOST koji uživa jednaku potporu. Stranka Ivana Pernara dobila bi 2,3 posto potpore, a PAMETNO 2,1 posto.

Živi zid odavno se bori da prijeđe izborni prag i sada može računati na potporu od 2 posto. Hrvatski suverenisti trenutačno bi mogli dobiti 1,7 posto potpore, a GLAS 1,4 posto.

HSS i tvit njegova predsjednika doveli su stranku na najniže granice popularnosti s potporom od 1,3 posto, a START klizi prema dolje i sada je na 1 posto.

Ostale stranke imaju manje od 1 posto i zajedno osvajaju 2,9 posto. Zanimljivo među tim je strankama IDS s 0,9 posto, ali i HNS s 0,1 posto potpore. Neodlučnih je 9,9 posto birača.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...