Od sada i Krpina odbija upisivati! Na mjesto Perovića u veljači stiže nova ginekologinja

Odlaskom dr. Ivana Perovića i dr. Ilve Marić bez primarne ginekološke skrbi ostalo je oko 13.000 žena, među kojima oko 600 trudnica, pa je u ovom trenutku na području Zadarske  županije bez primarnog ginekologa oko 25.000 Zadranki. I dok iz HZZO-a i dalje uvjeravaju da se žene mogu upisati kod četiri ginekologa u Domu zdravlja, nakon dr. Suzane Perinčić koja odbija upisivati pacijentice do daljnjeg, budući da ne želi dosezati maksimalnu kvotu od 9 tisuća pacijentica, od ovog tjedna ne upisuje ni dr. Domagoj Krpina.

“Više NE upisujemo nove pacijentice zbog 3 razloga: nemogućnost normalnog funkcioniranja ordinacije, prevelikog broja upisanih pacijentica, na natječaj Doma zdravlja se javila doktorica spec. gin. i ops.” , stoji u obavijesti na vratima ordinacije.

Da u veljači, točnije 6. veljače, ordinaciju dr. Perovića preuzima mlada ginekologinja, potvrdio nam je zamjenik ravnateljice Doma zdravlja, Mario Kožul, koji kao i HZZO ističe da nitko od četiri liječnika, dr. Domagoja Krpine, dr. Petra Loze, dr. Suzane Perinčić i dr. Sonje Vidaić Beram, nije popunio kvotu od 9 tisuća pacijentica, te su prema tome, dužni upisivati nove.

Obavljeni su razgovori s određenim kandidatima, odabrana je mlada liječnica koja kod sadašnjeg poslodavca odrađuje otkazni rok koji završava 5. veljače i ona 6. veljače počinje raditi u Domu zdravlja Zadarske županije. Preuzet će tim koji je do sada bio tim bez nositelja, odnosno tim dr. Perovića koji se nalazio u sklopu Doma zdravlja Zadarske županije. U taj tim moći će se upisati sve potencijalne pacijentice koje trenutno nemaju liječnika jer je dr. Perović imao 4 i pol do 5 tisuća pacijentica. Sve je pripremljeno, ambulanta je u funkciji od 6. veljače i bit će sve kako treba biti, rekao nam je Kožul.

Na pitanje misli li da će dolazak jedne liječnice riješiti gorući problem nedostatka ginekologa u Zadarskoj županiji odgovara nam:

Trajno neće riješiti ali ovo je jedno kvalitetno rješenje dugoročno gledano, s obzirom na godište spomenute doktorice i njenu izraženu volju da dođe ovdje raditi, a imamo i specijalizante koji bi se trebali u jednom relativno kratkom roku vratiti i mi onda dugoročno to imamo riješeno.

Kako doznajemo, nova ginekologinja trenutno radi u Kninu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...