Oporba o šefu APN-a koji si je prodao državni stan: “Ovo je zastrašujuće i sramotno”

Saborska je oporba slučaj šefa APN-a Krešimira Žunića koji je od te agencije kupio POS-ov stan za svega 975 eura po četvornom metru nazvala u srijedu zastrašujućim i sramotnim.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk istaknuo je da ‘mnogi osjećaju susramlje zbog v.d. ravnatelja APN-a’.

„Pročitao sam da je potpredsjednik vlade Predrag Štromar bio šokiran kada je čuo tu informaciju pa ja očekujem da taj ravnatelj uskoro postane bivši. Očekujem da će se to riješiti po najkraćoj mogućoj zakonskoj proceduri. To je teret koji vladi ne treba, a na DORH-u je da utvrdi ima li tu odgovornosti u kaznenopravnom smislu, a ne samo moralne“, poručio je Bauk.

Za Glasovu Anku Mrak Taritaš riječ je o zastrašujućem otkriću.

„Zastrašujuća je reakcija tog čovjeka koji ne vidi ništa sporno u tome što koristi svoju poziciju da dođe do stana koji je ispod bilo koje tržišne cijene u Zadru, ispod tisuću eura. Njemu je najspornije to što treba izaći pred premijera Plenkovića, a ima tako malo nekretnina, što je zastrašujuće i sramotno“, smatra Mrak Taritaš. To je apsolutno kriva i nakaradna društvena poruka jer govori da je važno da budeš u HDZ-u, dođeš na neku poziciju i onda možeš što hoćeš pa i ispričavati se premijeru zato što imaš malo nekretnina, kazala je. Žunić je, kaže, trebao postati bivši čim je ministar Štromar vidio o čemu je riječ.

Grmoja: Jedna afera poklapa drugu

Nikola Grmoja iz Mosta pak kaže da nije šokiran slučajem Žunić. „Svaki dan imamo novu aferu, jedna afera poklapa drugu i nema smisla to uopće više komentirati“, rekao je dodavši da je više fokusiran na antikorupcijske zakone i demografske probleme. „Žunićevo objašnjenje ne zvuči najbolje. APN je namijenjen onima koji idu u kupnju prve nekretnine, i to je ok program. Ali ako već imate nekretninu, ne možete po tom programu dobiti još jednu. Svima je jasno da je to loša poruka i ministar je to već prijavio DORH-u“, zaključio je Grmoja.

HNS-ovac Milorad Batinić ustvrdio je da je njegova stranka nebrojeno puta pokazala način na koji rješava probleme. „I ministar Štromar je i svojom reakcijom i načinom isto pokazao kako treba rješavati takve situacije. Ravnatelja treba razriješiti“, poručio je kratko Batinić.

U međuvremenu je potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Štromar najavio da će smijeniti Žunića, istaknuvši da je to ‘gotova stvar’. „To se ne smije tako raditi, to ne možemo tolerirati“, poručio je Štromar.

Žunić je, naime, kako je sinoć objavio RTL-ov magazin Potraga, stan lani kupio sa sinom, a u vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina. “Sram me koliko nemam. Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva stambena kredita. Pa šta će premijer mislit’ o meni, majke ti, kakav je to sposoban čovjek koji sebi ne može pomoć”, pitao se Žunić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...