teška situacija s blokadama i ovrhama

Ovršeni pisali Milanoviću zbog novog zakona: “Kolinda po tom pitanju nije učinila ama baš ništa, kakav je vaš stav?”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Udruga Ovršeni poslala je otvoreno pismo Zoranu Milanoviću, upozorivši ga na tešku situaciju s blokadama i ovrhama računa građana te ga upitavši hoće li o tome govoriti o tome na debati.

Upozorili su ga i na konačni prijedlog Ovršnog zakona koji bi uskoro trebao biti izglasan u Saboru, a kojeg smatraju štetnim za građane.

Pismo prenosimo u cijelosti.

“Situacija s blokadama i ovrhama računa nikada nije bila gora i nužne su promjene. Goruće je to pitanje, znate i sami. Zanima me Vaš stav o tome i biste li uložili trud da to promijenite. Možete li Vi kao eventualni budući Predsjednik države poslati zahtjev Ustavnom sudu da se isti zaustavi jer je nepravedan i poguban za građane.

Ovršni zakon nas raseljava i uništava. Biste li na sučeljavanju danas iznijeli svoj stav o tome? Kolinda po tom pitanju nije učinila ama baš ništa i to je sramotno. Konačni prijedlog novog Ovršnog zakona (OZ) trebao je biti donesen 13.12.2019. u drugom čitanju.

No, umjesto toga, Konačni prijedlog novog OZ-a upućen je Hrvatskom saboru na treće čitanje, što je krajnje rijetko i neobično u hrvatskoj zakonodavnoj proceduri Sabor nastavlja sa zasjedanjem 15.01.2020. Saborska većina pod kontrolom HDZ-a sigurno će Zakon izglasati. Hoćete li ako budete izabrani, jer te ovlasti ima Predsjednik države, odbiti potpisati Ovršni zakon i u skladu s ovlastima, poslati ga Upravnom sudu na ocjenu ustavnosti. Hvala na javnom odgovoru”, stoji u pismu kojeg je potpisala Nedjeljka Lončar, supredsjednica političko-aktivističke stranke Slobodna Hrvatska te članica udruge Ovršeni.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar