Morate ih probati!

Palačinke od krumpira: Recept za hrskavu fantaziju koju nećete moći prestati jesti

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Latkes ili hrskave palačinke od krumpira su nezaobilazni dio židovske prehrane. Riječ je o prženom jelu koje se tradicionalno jede kao prilog u posebnim prilikama poput Hanuke, a koje se unatoč tome priprema od tek nekoliko uobičajenih sastojaka kao što su krumpir, luk i jaja.

Latkes se obično služi s kiselim vrhnjem, a poneki uživaju u slatkoj varijanti s pireom od jabuka. Izvrsna su ideja za doručak, brunch ili ručak tijekom vikenda kada imate više vremena za pripremu ukusne hrane, piše Pun kufer.

Sastojci

450 grama krumpira s većim postotkom škroba
100 grama brašna
2 jaja
1 luk
1 čajna žličica praška za pecivo
sol i papar po želji
ulje za prženje

Priprema

1. Naribajte oguljeni krumpir i očišćeni luk na tanke trakice, te ih stavite u čistu pamučnu krpu kako biste istisnuli višak tekućine.

2. Prebacite ocijeđenu smjesu u veliku zdjelu, dodajte jaja, brašno, prašak za pecivo, sol i papar. Sve dobro promiješajte.

3. Zagrijte malo ulja za prženje na tavu i prebacite žlicu-dvije smjese na ulje. Špatulom napravite ravnomjeran krug nalik na palačinku.

4. Pecite latkes sa svake strane otprilike pet minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu i hrskavu zlaćanu površinu.

5. Prije posluživanja pečene palačinke stavite na papir za upijanje masnoće.Dobar tek!

Ostavi komentar koristeći Facebook



 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar