pad kiowa warriora

Pilot iz drugog helikoptera o smrti kolega: “Odjednom su udarili u more i potonuli”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

“Letjeli smo iznad njih i u jednom trenutku smo vidjeli kako su udarili u more i potonuli… “. Ove riječi pilota iz drugog helikoptera na jutarnjoj trenažnoj vježbi na ruti od Zemunika do Lore prenijele su za večernji.hr. neslužbeno kolege stradalih pilota iz helikoptera Kiowa Warrior OH-58D iz sastava 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Helikopter sa dva iskusna pilota pao je u more tijekom trenažnog leta koji je započeo jučer u 10.30 sati. Sve se dogodilo u šibenskom akvatoriju između Zablaća i Zlarina, a tamošnji mještani svjedočili su kako su helikopteri prvo letjeli u paru i da se u jednom trenutku začulo “kao da je nešto gurnulo” te da je jedan helikopter nestao.

U akciju intenzivnog traganja i spašavanja tada su uključeni helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Obalna straža Hrvatske ratne mornarice, kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova te spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

Sudjelovali su i mještani i koji su izvukli tijelo jednog od pilota, Zadranina Marina Klarina na obalu i pokušali ga reanimirati, nažalost neuspješno. Tijelo drugog pilota, natporučnika Tomislava Baturine pronađeno je jutros u 8 sati i 10 minuta.

– Ja sam vidio da pored broda iznad kojeg je kružio drugi helikopter nešto pluta, no nisam siguran jesu li to bili ostaci palog helikoptera ili tijelo jednog od stradalih pilota – rekao je Tomislav Kranjac predsjednik Mjesnog odbora Zlarin koji je brodom prolazio u blizini mjesta stradavanja za večernji.hr.

 

 

 

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

 

Možda ste propustili pročitati