Plenković nakon 4 sata sastančenja u HDZ-u za poraz okrivio – iseljavanje!

HDZ je održao četverosatni sastanak vrha stranke nakon izbornog poraza njihove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović.

Kako smo već izvijestili, još su se u izbornoj noći u HDZ-u vidjele naznake početka rata za čelne pozicije u toj stranci nakon izbornog neuspjeha.

Nakon maratonskog sastanka Plenković se pohvalio “unisonom podrškom” vrha stranke.

“Nakon vrlo otvorene rasprave dobili smo unisonu potporu svih da je smjer stranke koju vodimo, politika koju vodi vlada i sve za što se zalažemo na tragu onoga što su temeljne vrijednosti HDZ-a, bilo da je riječ o političkim pitanjima, ekonomskim, socijalnim, vanjsko-političkim temama”, rekao je Plenković.

Rekao je i kako se osobno ne osjeća odgovornim, a ostavio je mogućnost raspuštanja nekih županijskih organizacija HDZ-a.

Plenkoviću kriva demografija, mobilizacija ljevice i “određeni procesi”

Loš izborni rezultat pravdao je i – demografijom. Naime, rekao je da u krajevima u kojima je HDZ jači danas živi manje ljudi.

“Očito je došlo do mobilizacije velikog broja lijevih birača, naročito u zapadnim županijama. To je stvar i demografije, tamo gdje HDZ ima bolje rezultate danas živi manje ljudi”, rekao je Plenković nakon maratonskog sastanka u HDZ-u, prenosi Index.

Osim iseljavanja i mobilizacije ljevice, Plenković je za poraz okrivio i “neke procese koji se očito događaju u hrvatskom društvu”, no nije želio reći koji su to procesi.

Kazao je da su na sjednici donesena dva zaključka – da će županijske organizacije napraviti svoju analizu i usporedbu izbornih rezultata s 2014. i 2015. te da je politički smjer HDZ-a s njim na čelu u potpunosti suglasan s temeljnim vrijednostima stranke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...