Podignuta optužnica protiv dvojice zadarskih dilera; U kući držali heroin, prodavali ga za 400 kuna po gramu

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1981. i 1981.) zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.

Prvookrivljenika se tereti da je od 1. do 29. studenog 2019. u Zadru, protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri da se nepripadno materijalno okoristi daljnjom prodajom, nabavio neutvrđenu veću količinu droge heroin koju je u navedenom razdoblju prodavao većem broju osoba po cijeni od 400,00 kuna za jedan gram. Tereti ga se da je na taj način ostvario protupravnu imovinsku korist u iznosu od 32.100,00 kuna i 2.060 eura, kao i da je u svojoj obiteljskoj kući u Zadru radi daljnje prodaje držao 48,1 gram droge heroin, devet tableta lijeka Subotex, te četiri tablete lijeka Suboxone, a ta se droga i tablete nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga.

Drugookrivljenika se tereti da je 29. studenog 2019. u obiteljskoj kući u Zadru, protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri da se nepripadno materijalno okoristi, daljnjom prodajom droge držao 17,3 grama droge heroin, a koja se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga.
U optužnici je predloženo da se protiv obojice okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...