potpisuju je i izvan hrvatske

Pokrenuta peticija za puštanje Filipa Zavadlava na slobodu

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Građani su pokrenuli peticiju za oslobađanje Filipa Zavadlava, 25-godišnjaka koji je prije nekoliko dana u Splitu ubio troje ljudi.

”Filip nije počinio kazneno djelo, već pravdu! Potpišite ovu peticiju kako bismo Filipa oslobodili od odgovornosti te ga vratili na slobodu”, stoji u opisu peticije pokrenute prije dva dana, a cilj je prikupljanje potpisa i oslobađanje Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu.

Peticija je dosad prikupila nešto više od 300 potpisa. Najveći broj potpisnika peticije je iz Splita, njih 64, a potpisa ima i iz susjedne BiH, Njemačke, Norveške, Austrije, donosi dnevnik.hr.

”Učinio je državi uslugu”, ”Potpisujem zato što sam za obranu obitelji svim sredstvima”, ”Učinio je ono što treba kad država, vlast ne želi maknuti ološ s ulice!!!”, ”Filip je žrtva sustava”, ”Zato što smatram da policija i pravosuđe ne obavlja svoj posao kako treba, a mladi Filip je samo branio svoj život, jer da nije napravio što je, kad-tad bi pisalo njegovo ime i prezime u crnoj kronici, a ti koje je ubio šetali bi slobodno kao što su i do sada, s obzirom na to da svi imaju podeblji dosje”, samo su neke od poruka koje su ljudi ostavljali uz svoje potpise na peticiji.

Osim ove peticije, na Facebooku je pokrenuta i grupa ”Pravda za Filipa”, koja prikuplja sve veći broj članova. Najprije je ”Pravdi za Davida” pristupilo 20.000 članova, no nakon što je ta grupa ugašena – otvorena je nova, koja je u samo nekoliko sati prikupila više od 15.000 članova. Građani okupljeni na Facebooku angažirali su i uglednog odvjetnika Branka Šerića kako bi branio Zavadlava.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar