Porezna ima važnu obavijest; Nemojte zaboraviti na ovo, rok vam je do kraja veljače

Porezna uprava ima važnu obavijest za određenu skupinu građana. Naime, oni na koje se primjenjuje poseban postupak ako žele iskoristiti ili odustati od prava propisanih Zakonom o porezu na dohodak za 2019. godinu, mogu to napraviti do kraja veljače 2020. i putem elektroničkih usluga Porezne uprave – ePorezna podnijeti obrazac za priznavanjem prava u posebnom postupku na Obrascu ZPP-DOH, javlja danas Poslovni dnevnik.

Koja su to prava?

Prava koja se mogu ostvariti su na uzdržavane članove uže obitelji i/ili djecu, stupanj i vrstu utvrđene invalidnosti i/ili prebivalište na području jedinica lokalne samouprave razvrstanih u potpomognuta područja I. skupine prema posebnom propisu i području Grada Vukovara i/ili pravo na uvećanje osobnog odbitka za plaćene doprinose za zdravstveno osiguranje u tuzemstvu ili dana darovanja.

Dovoljno je posjedovati token internetskog bankarstva ili bilo koju vjerodajnicu sustava NIAS minimalne razine 3 i prijaviti se na ePoreznu putem osobnog računala te predati navedeni obrazac. Osim korištenja vjerodajnica sustava, NIAS predaja ZPP-DOH obrasca moguća je i korištenjem eOsobne iskaznice, piše Poslovni dnevnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...