Predložili uvođenje Smart city kartice, od Grada od 2016. godine čekaju odgovor

Zadarski HSLS poslao je priopćenje na temu uvođenja elektronskih autobusnih karata, takozvane Smart city kartice.

Prenosimo ga u cijelosti:

Obraćamo se javnosti i nadležnima po pitanju uvođenja elektronskih autobusnih karata, odnosno Smart city kartice.

Naime, zadarski HSLS, kao idejni začetnik tih projekata na svoje dopise Gradskoj upravi od 2016. godine još nije dobio odgovor kada će navedeni projekti vidjeti svjetlo dana.

Prvi odgovor u usmenom obliku je bio da je takav projekt nemoguće provesti, a nakon naših istupa u medije gradske vlasti su se sjetile da se ipak razmišlja o uvođenju elektronskih autobusnih karata. Sada nas zanima u kojoj je fazi promišljanje Grada po tom pitanju, odnosno da li će i kada naš projekt ići u realizaciju.

Bespotrebno je nakon četiri godine pojašnjavati prednosti Smart city kartice za jedan turistički grad poput Zadra te ovim putem pozdravljamo svaku implementaciju naših programskih stavki u zadarsku zbilju, na dobrobit svih Zadrana.

Bilo bi apstraktno očekivati minimalnu političku pristojnost te doživjeti da će vladajući u gradu Zadru spomenuti HSLS kao idejnog začetnika Smart city koncepcije dok leže na lovorikama i o sebi pišu samohvalospjeve, ipak ovim putem poručujemo da marljivo pišemo nove prijedloge i provediva rješenja.

I naknadna pamet je pamet.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...